lördag 5 oktober 2024

Blogg 5/10 2024.

 I en hockeymatch här i Nybro nyligen blev en kille i motståndarlaget tacklad så att han blev liggande på isen. Hjälmen hade flugit av honom i fallet, så han slog bakhuvudet i isen med full kraft. Han fick sy femton stygn och så fick han en kraftig hjärnskakning. Det kunde enligt uppgift ha gått betydligt värre, men speciellt bra mår han inte nu heller med yrsel, huvudvärk och trötthet. Han och hans sambo väntar dessutom sitt första barn om några veckor. Nybros supportrar var schyssta och fixade en banderoll i all hast, medan killen låg skadad på isen. Jag läste direkt efteråt om hur annorlunda än så det kan vara när en ur motståndarlaget blir skadad. Fast riktigt hur illa folk kan bete sig fattade jag inte förrän jag läste om en match där en spelare hade fått hjärtstopp. Medan han fick vård på isen hade några fans från motståndarlaget skrikit ”låt han dö”.

fredag 4 oktober 2024

Blogg 4/10 2024.

 Det hände inte överdrivet ofta att det ringde på min dörr tidigare heller. Sedan vi började ha ytterporten låst dygnet runt händer det nästan aldrig. Igår var verkligen ett undantag, när det ringde på dörren tre gånger samma dag. Först var det budet från Kvantum med varorna vi hade beställt. Nästa gång var det ett blomsterbud. Hon kom med vackra rosor från min älskade särbo, eftersom vi firar årsdag. Han skickar blommorna med bud för att jag garanterat ska bli överraskad. När dörrklockan plingade en tredje gång sa jag till särbon att nu är det väl inte mera blommor i alla fall, men se det var precis vad det var. En bekant som jag hade skrivit ut några foton till kom med en blomma som tack, när jag inte ville ha betalt. Hon hade fått lite problem nere vid porten, men istället för att ringa eller messa och fråga efter koden hade hon fått hjälp av en granne att komma in.

torsdag 3 oktober 2024

Blogg 3/10 2024.

 Hösten tvekade länge i år, men när vi kom in i oktober kände jag att det borde vara lugnt att plocka in från balkongen igår. Jag fyller parasollfoten med vatten över sommaren och i våras hade jag tydligen varit onödigt ambitiös med att hälla fullt. Jag lyckades bära ut den på balkongen utan missöden då, men nu spillde jag både på golvet och mina strumpor. Locket till hålet som man fyller på igenom är aningen kantstött. Det försvann ner i djupet i våras, men nu lyckades jag fiska upp det. Jag har varit noga med att dra igen dörren så fort jag har gått igenom den under sommaren. Nu var det så pass höstlikt och kyligt att jag tyckte det borde vara lugnt med flygfän. Fel hade uppenbarligen jag. När jag senare stod i badrummet surrade en jättestor fluga förbi mitt öra. Man får väl tro att den hade smitit in medan jag höll på. Den var osmart nog att stanna i badrummet och sätta sig mitt på väggen. Där syntes den bra och var lätt att slå ihjäl.

onsdag 2 oktober 2024

Blogg 2/10 2024.

 Ljudet till tv:n har fortsatt fungera sedan jag strömåterställde boxen. Att det kallades så fick jag veta när jag gick in på Telias Facebooksida efteråt. Jag var långt ifrån ensam om att ha fått problem efter den där uppdateringen, även om mina såg lite annorlunda ut. Dom flesta verkade ha blivit fast med Netflix, som var den enda kanal som kom upp. Dom som dessutom inte hade Netflix kunde inte se någonting alls. Dom som svarade i forumet upprepade gång på gång att en strömåterställning verkade ha hjälpt dom flesta. Hjälpte inte det fick man återkomma.
När Göran Fristorp gick bort för några veckor sedan blev jag lite knäckt av vilket eftermäle en artist kan få. Han har spelat in skivor med både texter av Nils Ferlin och med psalmer. Personligen upplevde jag honom som något av en klassisk musiker. men i tidningarna läste jag att han var mest känd för melodifestivalbidraget ”Sommarn som aldrig säger nej” från 1973. Den låten är väl i sin tur mest känd för textraden ”dina bröst är som svalor som häckar”.

tisdag 1 oktober 2024

Blogg 1/10 2024.

 Drygt två veckor tog det att få tillbaka min snarkskena från servicen och nästan tre innan det var dags att hämta den igår. Det fanns en tid på eftermiddagen, men vi valde ändå den som låg hyfsat tidigt på morgonen. Fördelen med att ta det tidigt är förstås att om man bara orkar så har man hela dagen kvar när man kommer hem igen. Nackdelen just igår var att natten hade varit så kall att det var frost i gräset när vi gick till bussen. Det blev betydligt mer behagligt när solen värmde på förmiddagen. Jag blev inropad så fort jag kom upp till kliniken, trots att jag var i god tid. Fort gick det också, så jag var klar innan jag ens skulle ha varit där. Den nya skenan fick jag först inte dit över huvud taget. Det blev till att pressa och att sedan använda milt våld för att få bort den igen. Fast i min journal läste jag efteråt att den passade bra och att jag var nöjd. Oklart om det var språkförbistringen, eller om vi inte skulle ha förstått varandra även om vi vore födda i samma land.