torsdag 4 juli 2024

Blogg 4/7 2024.

 Nybro känns som värsta rövarnästet emellanåt. Samtidigt minns jag Oskarshamn, där jag bodde innan jag flyttade hit, som ett lugnt och fridsamt samhälle. Antingen minns jag fel eller så har det blivit värre där också, för nu handlar mängder av rubrikerna om våld och bus i tidningen om just Oskarshamn. En av dom intressantaste annonserna jag har sett på sistone handlade om en ledslinga för bakgrundsbelysning till Tv:n. När jag växte upp hade alla tv-apparater en lampa på baksidan. Jag har ingen aning om varför den försvann, men som någon nyhet känns det inte. I en annons från Clas Ohlson frågades det om man var 63 år gammal. Jag anar att det snarare var datorn som ändrade annonsen efter läsarens ålder än att det råkade gälla så precis min årskull. En festlig rubrik löd: ”Populär korv stoppas - säljs på Ica”. All korv stoppas väl vid tillverkningen, antar jag.

onsdag 3 juli 2024

Blogg 3/7 2024.

 Vid senaste besöket på Kvantum var pastejen som jag brukar köpa slut. Rådet från personalen var att köpa den andra sorten av samma märke, eftersom båda var bakade. Den kallas skånsk pastej och jag gillar den inte alls. Den jag köper är en gräddpastej och jag är nog mera ute efter den smaken än att den är bakad. Nu köpte jag istället ett annat märke av gräddpastej, fast när jag öppnade den insåg jag att den nog också var bakad. Det  höll på att bli mandelskorpor, eftersom platsen intill på samma hylla var tom. Jag antog att det var där kardemummaskorporna borde ha stått. Fast när jag sänkte blicken hittade jag dom på hyllan under. Jag självscannade i vanlig ordning och fick vänta extra länge på särbon som köade för att betala. När vi kom ut och han skulle lämna tillbaka sin kundvagn hittade han dessutom någon att prata med. Det gjorde å andra sidan jag på hemvägen, så han fick vänta på mig.

tisdag 2 juli 2024

Blogg 2/7 2024.

 Mitt sportintresse är snudd på obefintligt. Visst kan det vara kul att titta på folk som tävlar, men mest tycker jag att det är slöseri med tid att bara sitta och glo. Det är ju knappast någonting man kan titta med ett öga på medan man broderar. Ett par halvlekar ur olika matcher har jag ändå sett av fotbolls-EM som pågår nu. Bland annat i lördags kväll när världens åskväder till slut gjorde att dom fick avbryta matchen. Mest var dom rädda att blixten skulle träffa någon spelare. Publiken verkade inte lika oroade, för dom viftade med långa flaggor. Jag som inte ens vågar gå ut med paraply när det åskar. Det halkades runt ganska friskt på planen så länge regnet pågick. Däremot förstod jag att moderna fotbollsplaner är dränerade på ett sätt som gör att dom torkar upp snabbt efteråt. Taket hade man inte lyckats lika bra med på den aktuella stadion. Det lutade inåt och neråt i hörnorna, så att folk som satt där blev sjöblöta.

måndag 1 juli 2024

Blogg 1/7 2024.

 Att jag stör mig på sökfunktionen i Icas onlinebutik, hänger mest ihop med att jag är rädd att inte få tag i ett eller annat. Att det finns där men att jag inte hittar det. Senast var det Mariekex, som bara fanns i två varianter och båda var Icas egna. Som tur var kom jag på tanken att söka på Guld-Marie också, eftersom varianten från Göteborgskex heter så. Då dök rätt märke på kex upp. Varför inte dom också gick att hitta som Mariekex, när alla sorterna ser likadana ut, kan man fråga sig. Min älskade särbo stör sig mest på att inte alla varor som finns i butiken också går att köpa på nätet. USB-minnen finns men inte DVD-skivor. Ett så stort hänglås som han behövde fick han uppsöka butiken för att få tag i. När han skulle ha en chokladask från Marabou hade dom två olika sorters Aladdin, men ingen Paradis. Där hjälpte det i alla fall att ifrågasätta varför. Veckan efter hans besök fanns den asken också i onlinebutiken.