söndag 13 juli 2025

Blogg 13/7 2025.

 En av min älskade särbos specialiteter i köket är ugnspannkaka. Han är mäkta stolt när smeten reser sig så den bildar en hel liten bergskedja. Vad han själv kallar dom för lämpar sig tyvärr inte i tryck. I början gjorde han den alltid i sitt eget kök. Sedan han flyttade tillagningen hem till mig har det varit dåligt med kullarna. Vi har provat att ta ett extra ägg, att vispa smeten dagen innan och alla andra knep vi har kommit på, men ingenting har hjälpt. Vi började tro att det var min ugn som bar skulden till den uteblivna höjningen. Men så hände det plötsligt. Han hade vispat smeten i förväg och låtit den stå i kylskåpet över natten. Resultatet syns på bilden, som är tagen in i ugnen under pågående gräddning. Pannkakan är visserligen lika god utan kullar, men nu blev han lika nöjd som jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar