fredag 30 mars 2018

Trettionde mars.

Den trettionde mars 1976 var jag och dåvarande pojkvännen på bio och såg filmen ”Polare”. Om filmen har jag skrivit att den var ganska bra men lite långtråkig. Vi träffade ett par bekanta på bion, och följde med dom hem och fikade efteråt. Dom andra satt och pratade, men jag hade urtråkigt. Jag verkar ha varit svår att roa i tonåren.
1983 var jag tydligen arbetslös vid den här tiden. Jag var på Arbetsförmedlingen på förmiddagen, och skrev arbetsansökningar sent på kvällen. Däremellan var jag hemma hos bror och svägerska.
Min svägerska fyller år i slutet av mars. Jag misstänker att det var därför jag åkte hem till henne och min bror direkt efter att ha jobbat kvällsskift den trettionde mars 1984. Min äldste bror var också där, och vi blev bjudna på sallad, kaffe och kakor.
Året därpå, när detta datum inföll en lördag, hade jag en heldag med min mamma. Vi var ute och gick och satt hemma och broderade. Hon bjöd på mat på dagen och varma mackor på kvällen.
1990 skulle jag flytta från Oskarshamn till Nybro ett par dagar senare. Då satt jag hemma hos en kompis på fredagskvällen och drack vin och åt pizza.
Idag är det exakt sjutton år sedan flickorna på bilden var här. Det har bara hänt en gång, och det var med anledning av att jag hade fyllt fyrtio. Hon i mitten har slutat på kära Kährs sedan dess, men hon bor i Nybro, så vi springer på varann ibland. Hon till höger bor inte här, men hon jobbar kvar. Efter att ha flyttat och flyttats runt lite är vi nu båda på samma avdelning igen, så vi ses i skiftbytena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar