lördag 14 november 2020

Dressing.

 Jag har förstått att det finns människor som har ketchup på i princip allting dom äter, vare sig det passar eller inte. Jag kan föreställa mig att kocken i vissa fall blir förtvivlad över att se sin skapelse dränkas i ketchup. Själv har jag aldrig gillat tomater vare sig i fast form eller som ketchup. Jag har haft tomatpuré i en av mina maträtter och lagt skivade tomater som garnering på en annan, men det är det närmaste jag har kommit. Istället har jag i modern tid börjat hälla hamburgerdressing på nära nog allting. Det köptes från början till just hamburgare, men jag har med tiden insett att det är lika gott på korv och annan mat. Till och med kyckling blir saftigare och mera lättuggad med lite dressing på. Vi brukar köpa färdiggrillad kyckling och Uncle Bens sweet & sour sås, men dressingen passar min smak bättre. Innan jag blev med särbo hade jag ingenting alls på den grillade kycklingen jag köpte. Möjligen kryddade jag lite extra med aromat. Jag köpte bara en halv kyckling åt gången. Jag vet inte ens om den möjligheten finns längre på Kvantum. Där köper man inte grillad kyckling över disk längre. Dom ligger i ett värmeskåp ute i butiken, där man kan ta en själv.

2 kommentarer:

  1. Det är ju alltid spännande att pröva på nya kombinationer i matens värld. Speciellt kyckling kräver någon form av sås eller liknande, annars blir den just torr. Det kan kännas som att tugga på en papperstuss. Men idag skall jag avnjuta lax i ugn, med spenat och potatismos:-) En av dina många läckerheter!!

    SvaraRadera