torsdag 12 maj 2022

Blogg 12/5 2022.

 Mannen i mitt liv är extremt känslig för ljud och sover alltid med proppar i öronen. Jag tycker visserligen att dom dämpar ljuden runt omkring, men i gengäld ekar både mina hjärtslag och andetag mot dom där propparna. Ett fåtal gånger medan jag jobbade nattskift fick jag ändå ge mig och plugga igen öronen, för att kunna sova över huvud taget på dagen. Som när dom renoverade det ena rummet medan jag försökte sova i det andra. Så hade en av grannarna en liten hund som kunde stå och skälla en hel dag. Då testade jag allt för att slippa bli väckt gång på gång. Här hemma har jag öronproppar på lut i nattduksbordslådan, där dom kan tänkas behövas. Sist någon höll mig vaken var det på lasarettet, där jag och min rumskamrat snarkade ikapp. Jag var nyopererad och kunde bara ligga på rygg. Det innebar att jag antingen vaknade av att jag själv snarkade eller att hon gjorde det. Det var helt oplanerat att jag skulle få stanna över natten, så jag hade ingenting med mig till det. Just hörselskydd hade nog ändå inte slagit mig att jag kunde behöva. Sedan dess har jag det i alla fall i ryggsäcken, ifall jag skulle bli inlagd fler gånger.

2 kommentarer:

  1. Jag kör aldrig unplugged på natten! Jag är ljudkänslig och eftersom det är mycket lyhört i lägenheterna här, så att man kan höra när någon stänger av en lysknapp! Snobben rensar till och med bort noterna, noterar jag! En del somnar till musik! Tycker väl att det vore skönare att vakna till ljuv musik! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får skaffa dig en klockradio. När jag behöver bli väckt är det nästan alltid till musik jag blir det. Kram själv! ❤️❤️❤️

      Radera