måndag 30 maj 2022

Blogg 30/5 2022.

 När jag växte upp kom det två olika butiksbussar till mina hemtrakter på östra Öland. Konsumbussen minns jag inte att jag någonsin handlade i, även om jag har en vag bild av hur mannen som körde den såg ut. Det i sin tur tror jag hänger ihop med att jag har ett tidningsurklipp med honom i något av mina album. Som jag minns det körde bussarna olika rundor och den här stannade borta vid Gerdas hus på stora vägen. I bussen från Filips självköp handlade jag desto oftare, även om vi aldrig sa någonting annat än Ståhle om den. Det var så Eric, som körde den och expedierade kunderna, hette i efternamn. Den bussen körde ner till Bläsinge och stannade både vid vår grannfru och nere hos min farmor. Det får mig att undra såhär i efterhand om hållplatserna helt enkelt hängde ihop med vilka som brukade handla. Jag minns att Ståhle till och med gick upp till vår grannfru och knackade på vid något tillfälle. Då bodde hon ändå en bit från vägen. Själv hade jag bara några kronor till godis på den tiden, men dom äldre damerna kunde nog köpa det mesta dom behövde i butiksbussen.

4 kommentarer:

  1. En "historisk" bild, från en värld som är helt olik dagens! En bild som väcker minnen till liv! På -50 och -60 - talen fanns en liknande varubuss, som hette "Bäckebobussen". Den handlade vi av, på somrarna när vi var på semester i byn Grönlid utanför Alsterbro. Och även hos Karin i Grönlid och Viola i grannbyn Torshult. En härlig tid! Kram!

    SvaraRadera
  2. Kommer jag också ihåg, jag cyklade bort till min mormor som bodde mitt i byn, ibland kunde jag få lite godis. Sen cyklade jag hem, då kunde jag få lite till när mamma handlade! 😊👍

    SvaraRadera