torsdag 31 augusti 2017

Trettioförsta augusti.

1975 såg jag ut som på det bifogade kortet. Sista augusti var jag på fotboll i Stenåsa med ett par i bekantskapskretsen. Dom gifte sig så småningom med andra än varandra. Han dog bara femtio år gammal. Hur hennes liv blev har jag inte så mycket koll på. Nackdelen med kvinnor är att dom flesta byter efternamn när dom gifter sig. Det är svårt att snoka runt på nätet efter någon, om man inte ens vet vad dom heter.
1976 var det tydligen valår, för i skolan samlades vi i aulan, och fick höra representanter för dom politiska partierna berätta om sina partiprogram inför valet. Någon typ av diskussion bröt ut, där den mest upprörande detaljen i min värld var en lärare, som hävdade att han brukar sitta bland eleverna i aulan. Vi hade uppenbarligen lite olika verklighetsuppfattning på den punkten.
1977 hade jag slutat grundskolan. Några mer studier blev det aldrig för mig, så den trettioförsta augusti flyttade jag till min första egna lägenhet. Jag hade fått jobb i Kalmar, och att pendla dit från östra Öland var snudd på omöjligt, när man inte hade körkort. Jag satt vid ett löpande band och packade chokladpraliner i askar. Som jag minns det fick man egentligen inte ha det jobbet om man var under arton. För att kringgå det betalade man oss som var yngre samma lön som en artonåring skulle ha haft. Jag minns att jag hade så gott om pengar så jag kunde betala två lägenhetshyror åt gången. Det löpande bandet ersattes så småningom med en maskin, och numera är det andra verksamheter i lokalen där chokladtillverkningen höll till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar