tisdag 27 februari 2018

Tjugosjunde februari.

En pojke sa om mig i tonåren att jag egentligen var en riktigt söt flicka, men lite nyckfull. Jag har nog inte förändrats så mycket på just den punkten, men med åren har jag lärt mig att tacka ja till så lite som möjligt. Hur roligt det än låter när jag anmäler mig, så vet jag att jag hellre sitter hemma vid datorn när det väl är dags. Den tjugosjunde februari 1976 var det dåvarande pojkvännen som fick revidera sina planer efterhand som jag ändrade mig. Det gjorde jag först när vi kom till Kalmar för att gå på bio. Istället körde vi ner till Torngård på södra Öland, där det var någon typ av tillställning. När vi väl kom dit mådde jag inte bra, så vi gick inte in där heller.
För exakt trettioåtta år sedan var jag på Öland och klippte mig hos damen på bilden. Hon bodde bara någon kilometer från mina föräldrar, och hade salong i ett litet hus på gården. Jag var visserligen bosatt i Kalmar vid det laget, men på den tiden hade jag bil, och kunde enkelt ta mig dit jag ville. Kortet på Karin är taget nästan tio år senare. Hon och hennes man umgicks med mina föräldrar, så efter att mamma hade gått bort träffade jag dom tillsammans med pappa några gånger. Båda lever förresten fortfarande, fast dom är över nittio.
Idag är det precis trettio år sedan jag flyttade till Oskarshamn. Min bror, en före detta arbetskamrat och en kille jag brukade vara ute och dansa med skötte transporten av bohaget, medan svägerskan och jag flyttstädade lägenheten i Kalmar. Jag har aldrig varit någon fena på städning, fast jag till och med jobbade som lokalvårdare ett tag, så hennes ansvarsområden blev betydligt renare än mina.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar