tisdag 11 augusti 2020

Elfte augusti.

Jag levde mina första sexton år på östra Öland, och hade cykelavstånd ner till badstranden och hamnen. 1972 var jag elva år, och den elfte augusti verkar jag och min kompis ha tillbringat större delen av dagen där. Vi var nere och vittjade på morgonen. Oklart om vi hade några egna nät, eller vi var med min far, som var yrkesfiskare. På eftermiddagen var vi där nere igen. Vi badade näck, så jag antar att dom flesta badgästerna hade hunnit åka hem. Jag var inte överdrivet exhibitionistisk i den åldern. Vi fiskade och dagens sista bad tog vi i småbåtshamnen. Med tanke på hur långgrunt det var vid badstranden, blev det förstås en helt annan upplevelse att bada där det var grävt djupt.
När jag var tjugo blev jag sjuk den här dagen. Jag hade varit hemma hos bror och svägerska och fikat och kollat en tv-serie som hette ”Scruples”. Jag hade ont i halsen, och när jag kom hem hade jag feber.
Jag bodde i Oskarshamn under två år på åttiotalet. Jag permanentade håret på den tiden. Båda dom åren fick jag hjälp med det av olika väninnor just den elfte augusti. 1989 var det flickan på kortet nedan som agerade frisör. Vi hade varit ute och ätit innan. Fotot är taget ett par år senare. Då hade jag flyttat till Nybro, men var där uppe och hälsade på. Nu är det bra många år sedan jag besökte Oskarshamn.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar