måndag 24 augusti 2020

Tjugofjärde augusti.

1974 var jag tretton år. Den tjugofjärde augusti var jag med mina sysslingar och deras pappa ute på sjön i tre timmar. Det rullade som bara den, och jag var sjösjuk, men enligt dagboken var det helkul i alla fall. Jag och kompisarna sov över hos varandra ibland, och natten tillbringade jag hos en annan flicka. Vi pratade, tvättade håret, läste, åt glass och jordnötter. Hennes bror hade ett skitkul flipperspel. Jag fick 2390 poäng som bäst. Rekordet hade en som hette Stefan. Det var någonting på 3000.

1996 fyllde min mormor åttio år. Egentligen tre dagar tidigare, men stora delar av släkten samlades den här dagen, eftersom det var en lördag. Kortet föreställer festföremålet tillsammans med ett av sina barnbarn (tillika min bror).

För nio år sedan hade jag problem med ett knä. Den tjugofjärde augusti hade det värkt så illa på jobbet hela natten, att jag ringde vårdcentralen på morgonen. Dom hade öppen mottagning för akuta åkommor. Jag hade haft ont i mitt knä i ett par veckor, så jag var lite osäker på om det räknades som akut, men sköterskan jag talade med sa till mig att komma ner. Jag fick sitta i mer än en timme i väntrummet. Sedan fick jag träffa en läkare som var både snygg, trevlig och tillräckligt ung för att jag skulle kunna vara mor till honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar