måndag 27 september 2021

Blogg 27/9 2021.

 I något sammanhang kom jag och mannen i mitt liv att diskutera rastlöshet. Citatet ”stilla din rastlösa själ” kom för mig, men jag visste inte var jag hade hört det. Det hade jag uppenbarligen inte, för dikten av Stig Dagerman löd såhär:
          ”Jorden kan du inte göra om. Stilla din häftiga själ.               
Endast en sak kan du göra: en annan människa väl.
Men detta är redan så mycket att själva stjärnorna ler.
En hungrande människa mindre betyder en broder mer.”

Jag såg en dokumentär om hur popgruppen ABBA hade återförenats och spelat in ny musik. Det jag fann lite märkligt var att exakt samma bilder från studion visades flera gånger. När jag senare lyssnade på dom på Youtube förstod jag varför. Det var samma klipp som förekommer i videon till en av dom nya låtarna.

Jag är verkligen expert på att krångla till saker och ting. Nu senast skulle jag skriva ut korsord från Internet, som jag och mannen i mitt liv kunde lösa tillsammans. Dom som finns i Kalmarposten numera är vi extra förtjusta i. Alla gamla tidningsnummer finns på nätet, men jag gjorde många misslyckade försök innan jag insåg hur enkelt det var. Om man bad PDF-filen snällt att bara visa just den sidan och sedan att skriva ut den, så blev resultatet perfekt med en gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar