söndag 6 mars 2016

Sjätte mars.

Den sjätte mars 1973 var jag hos tandläkaren med flera andra från min klass. Vi gick i skola på östra Öland, och Folktandvården låg i Färjestaden, så vi skickades dit i grupper med taxi. Jag misstänker att dom brukade ropa in oss i bokstavsordning, för jag kom nästan alltid in först. Den här gången fick jag komma in sist istället. Då hade jag hunnit lugna ner mig, och var inte lika skärrad längre, så det passade mig bättre. Förutom att laga en tand drog jag ut en mjölktand. Dom borde man väl ha tappat när man är tolv, men på mig växte framtanden fram bakom mjölktanden, som satt kvar. Den är fortfarande lite sned efter det.
I morse för 29 år sedan vaknade jag i Gävle. Dit hade jag åt sovvagn på vägen upp till min bror i Bollnäs. När jag kom fram var vi och kollade i skolan, där både han och hans dåvarande fru undervisade. På kvällen kollade vi bland annat diabilder.
Kortet är taget 1993. En kompis hade sminkat mig rejält, och med peruk, bröstinlägg, kortkort kjol och nätstrumpor skulle jag föreställa någon typ av gatflicka. Jag var på väg till en maskerad, och för att bevara min image skulle jag nog ha hållit mig nykter. På kort tagna senare under kvällen har peruken åkt upp i pannan. Det extremt breda skärpet antyder att midjan fanns kvar, fast jag hade passerat trettio. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar