söndag 17 september 2017

Sjuttonde september.

Den sjuttonde september 1975 gick jag i åttan, och vi hade idrottsdag med tävlingar i skolan. Det var jätteroligt enligt dagboken, även om jag inte var speciellt sportig ens på den tiden. Jag hoppade i alla fall 3,61 i längd, stötte 6,05 i kula och sprang 80 meter på 12,8. Vår klass kom fyra och sist i stafetten. Det fanns ingen sporthall på östra sidan av Öland på den tiden, så vi låg lite efter tjejerna från Färjestaden. Medan dom tränade friidrott på fritiden hade vi gymnastiklektionerna i en bygdegård på låg- och mellanstadiet. Jag minns fortfarande känslan under den där stafetten på högstadiet. Jag tog i allt jag kunde, men blev ändå omsprungen av tjejen som hade yttervarv.
​1977 var den sjuttonde september en lördag, och jag ägnade mig åt en helt annan typ av motion. Det var dans på Sandra i Kalmar till en orkester som hette Tommy Elfs. Kortet på mig är taget i samband med en danskväll ett par år senare. Oklart om den trötta minen beror på att det är taget efter hemkomsten mitt i natten eller bara är en bieffekt av fotoblixten. På åttiotalet var jag både på Sandra och i Rälla på Öland och dansade det här datumet.
​Att jag var mer social förr har väl ingen kunnat missa. Förutom mängder av telefonsamtal umgicks jag med bror, svägerska och/eller föräldrar flera gånger den sjuttonde september på åttio- och nittiotalet. 1992 var ett par kompisar här. 1993 sov ett par tonårstjejer i bekantskapskretsen över, efter att ha varit på något galej i Nybro. Så är det förmodligen tjugoårsjubileum just idag för när jag åkte motorcykel senast.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar