torsdag 19 juli 2018

Nittonde juli.

Mellan 1979 och 1988 hade jag både bil och körkort, och tog mig vart jag ville när jag ville. Eftersom det är trettio år sedan jag sålde min sista (senaste?) bil, har jag anpassat mig, och lämnar sällan Nybro. Värre var det i tonåren, när jag ville ut och dansa. Jag bodde på östra Öland, och det populäraste dansstället sommartid var Lundegård. Den nittonde juli 1977 var ett praktexempel på hur jag kunde ligga i för att komma dit. Då skjutsade min bror och hans flickvän bort mig till Gårdbybaren, där min klasskompis sommarjobbade. Hennes bror hämtade oss där. Vi var först hemma hos dom och sedan i Färjestaden och lyssnade på ett lokalt band. Först därefter hamnade vi på Lundegård, där Thor-Erics spelade.
1984 var jag uppe på mammas jobb och fick eftermiddagsfika. Hon jobbade på hamnkontoret i Kalmar. 1989 och 1995 gick Kiviks marknad av stapeln den nittonde juli. På den tiden besökte jag den varje år. Så har jag förstås solat, badat, grillat och varit på dans flera gånger genom åren såhär i mitten av juli.

2002 var jag med pappa, hans särbo och min bror med familj bjudna till pappas goda vänner på trerätters middag detta datum. Kortet på pappa och min storebror är taget i deras trädgård. Två år senare var vi där och fikade, men då var det bara brorsan, hans dotter och jag. Då hade pappa fått en stroke, och såg inte längre lika välmående ut som han gör på fotot nedan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar