lördag 16 maj 2020

Sextonde maj.

Den sextonde maj 1975 hade vi avslutning på en danskurs. Pappa var väl inte så intresserad av just gammaldans, så mamma och jag hade gått den tillsammans. Den hölls i Norra Möckleby bygdegård, och läraren lyckades lära mig att dansa allt utom hambo. Jag fattade verkligen inte hur det skulle gå till, så det fick en väninna lära mig utanför damrummen. Jag var fjorton, och dom närmaste tjugo åren dansade jag mycket både kultis och modernt. Nu är det mer än tjugo år sedan jag slutade gå ut på dans.
För 33 år sedan var jag på vad jag tror var mitt livs enda teaterbesök. Svägerskan och jag var i Stockholm och hälsade på en gemensam bekant. Den här kvällen var vi på China-teatern och såg ”Är du inte riktigt fisk?” med bland annat Kjell Bergquist.
Elva år senare hämtade jag upp brorsdottern ute i Madesjö, där hon spelade fotboll. Jag har inte haft bil sedan jag flyttade till Nybro, så jag fick skjutsa hem henne hit på cykeln. Vi stannade till i centrum, där vi åt hamburgare och besökte leksaksaffären.
Den sextonde maj 2008 slutade hennes bror på lantbruksgymnasiet. Det är betydligt längre till Ingelstorpsskolan i Smedby än till Madesjö, så dit tog jag en taxi. Med buss hade jag fått promenera dom sista kilometerna, och det var jag inte så sugen på. Jag fick skjuts både därifrån till gossens föräldrahem och senare på kvällen hem hit. Det var extra uppskattat, eftersom jag hade jobbat natten innan, och varit igång i nästan trettio timmar. På kortet nedan syns den nybakade studenten och hans syster utanför skolan direkt efter utsparken.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar