lördag 18 juli 2020

Artonde juli.

På åttiotalet hände det några gånger att jag besökte Kiviks marknad såhär mitt i sommaren. 1989 tog jag en roadtrip på några dagar i anslutning till marknadsbesöket. Helgen innan var jag på dans i Halmstad på lördagen och besökte Liseberg i Göteborg på söndagen. På måndagen kom jag till Malmö, och var bland annat på Baldakinen på kvällen. Tisdagen den artonde juli shoppade jag i Malmö och Lund, innan jag landade hos min mormor och hennes man i Åhus. Jag besökte Kivik på onsdagen, och sov sedan en natt till hemma hos dom. Kortet på mig och mormor är taget någon av dom dagarna.

Fyra år senare befann jag mig på Öland denna dag. Jag var med pappa och hans särbo i Böda, och hälsade på särbons pappa. Han var djupt religiös, och mitt språk är inte alltid så vårdat, men dom sa efteråt att jag inte hade svurit på hela dagen. Jag kan om jag vill. På kvällen var jag i Borgholms slottsruin på Korståget. Jag utgår från att det var någon typ av konsert. Exakt vad minns jag inte, och jag hittar ingenting om det på Google. Efteråt traskade jag hur som helst ner till Strand hotell och spelade roulett.

På senare år har jag köpt alla mina kläder hos Butik Julia. Jag har dålig koll på hur länge den har funnits, men så sent som 2008 var det i alla fall Duveskogs som gällde. Den artonde juli var jag där och köpte några toppar och två par byxor. Jag skrev redan då att den som hittade på 20-serien måste ha varit ett geni. Plötsligt hade inte ens jag underlängd, utan byxorna var lagom långa redan från början. För någon vecka sedan fick jag fatt i ett par byxor som hade hängt lite i skymundan i min garderob. Dom var gudomligt sköna och storleken var mycket riktigt ur 20-serien.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar