lördag 11 juli 2020

Elfte juli.

För exakt fyrtiofyra år sedan var jag på väg mot mitt livs enda besök på Gotland. Dåvarande pojkvännen skulle åka dit, och jag hängde på. Vi packade husvagnen hela dagen, och på kvällen var vi på plats vid färjeläget i Oskarshamn. Det visade sig att bara en person fick sitta i bilen när den kördes ombord. Jag fick sålunda traska på båten själv i ösregnet. Sedan var det i alla fall totalt vindstilla under överfarten, så vi sov gott. Kortet på mig uppe på en rauk är taget på plats på den stora ön.
Att jag har besökt Gotland vet jag. Sex år senare gjorde jag däremot två saker som jag inte har några som helst minnen av. Jag hade bil på den tiden, så efter ett ärende i Lyckeby stannade jag i Sandvik och tillbringade eftermiddagen på stranden där. På kvällen var jag och en väninna hemma hos min bror och såg VM-finalen i fotboll. Vem kunde tro att jag ens har sett en hel fotbollsmatch på tv? Italien slog Västtyskland med 3-1 enligt Wikipedia.
Den elfte juli 1986 kan ha varit en av dom sista gångerna jag var ute på dans tillsammans med mamma. Hon hade en lägenhet i närheten av Skälby loge i Kalmar. Den här kvällen drack jag och en kompis vin. Så bjöd mamma på Whisky, och vi gick alla tre till logen. Jag antar att pappa var i huset på Öland, eftersom jag inte nämner honom i dagboken.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar