måndag 14 november 2016

Spelkväll.

Utdelningen på jokern till mitt måltips brukar vara tio miljoner på sju rätt. Med en sån vinst skulle jag vara säker på att klara mig livet ut, och sluta lägga min dyrbara tid på golvtillverkning. I helgen vann jag... 200 spänn. Ingen annan hade full pott heller, så jag slipper vara avundsjuk.
Det luktar öl i ett av mina köksskåp, eftersom det är fullt av tomma ölburkar efter lördagens spelkväll med ungdomarna. Jag drack förutom öl ett stort glas glasslikör. Vi provsmakade den när jag fick den, men då hade vi missat att kyla den. Nu var den iskall och riktigt god. Givaren hade förfasat sig om han hade sett storleken på mitt glas. Han tror att man smuttar på sånt. Själv tror jag att livet är för kort för att smutta. Jag tycker det är bekvämast att sitta vid köksbordet och spela. Tyvärr håller nog inte ungdomarna med mig. Jag måste sitta rak i ryggen, för att inte få ont i den. Dom, som snarare är vana att halvligga i soffor och bilsäten, far fruktansvärt illa av mina köksstolar. Då har jag ändå riktigt tjocka dynor på dom numera. I lördags spelade vi Vagabond, MIG, Yatzy och Uno.
Ikväll hänger den så kallade supermånen utanför mina fönster. Nu är det lite disigt framför den, men tidigare såg jag den klart och tydligt. Att försöka ta bra kort på den är tyvärr inte lönt med min lilla kamera. Jag har försökt mängder av gånger utan att lyckas. Jag får njuta av den medan den syns. Vill jag se den på kort brukar nätet svämmas över av såna när månen har sett ut såhär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar