söndag 13 november 2016

Trettonde november.

Den trettonde november 1975 lagade vi falsk gås i hemkunskapen i skolan. Jag åt ingenting, står det i dagboken. Inte minns jag nu vad denna falska gås var gjord av, men jag var nog kinkigare med maten då än vad jag är nu. På kvällen var jag med mamma på biblioteket. Det var en liten, lokal historia, som var inrymd ovanför lanthandeln, som jag minns det. Nu finns det dom som påstår att jag minns fel om viktigare saker än så, så det återstår att se om någon rättar mig. Jag kommer i alla fall ihåg damen som hade hand om verksamheten, och har för mig att hennes dotter tog över efter henne.
Året därpå var jag med dåvarande pojkvännen på bio och såg "Winterhawk". Jag minns den inte alls, men googlar mig till att det var västernfilm. Enligt dagboken tyckte jag att den var helbra.
För 34 år sedan var jag tillsammans med en kille från Mönsterås. Han låg på lasarettet i Oskarshamn, och jag var i hans lägenhet över helgen. Jag hade hoppats få hämta hem honom den här dagen, men dom ville ha honom kvar över helgen. Jag besökte honom på sjukhuset istället, och sov sedan i hans lägenhet en natt till. Det blev lite pinsamt, när en släkting till honom ringde, och trodde att jag var hans förra tjej.
Den trettonde november 1997 dog min mormor åttioett år gammal. Kortet på henne och min bror togs när hon fyllde åttio.
Idag eller snarare inatt är det åtta år sedan nattskiftet slog igen på min avdelning på Kährs. Då hade jag jobbat natt där sedan jag flyttade till Nybro arton år tidigare. Vi smög igång nattskiftet igen på den avdelningen lite försiktigt för ett och ett halvt år sedan. Nu går det snart för fullt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar