tisdag 2 juni 2020

Balkongen.

För mig är ofta dom enklaste lösningarna dom som jag har svårast att komma på. Sommartid har jag en matta ute på balkongen. Det enda sättet att bli av med allt smått skräp som blåser in på den från skogsdungen utanför, är att dra ut dammsugaren. Det stökigaste med det brukar vara att komma åt något eluttag i den änden av vardagsrummet. Det gäller dessutom att inte dra ur tv:n eller någonting annat, som kräver ständig strömtillförsel för att inte tappa minnet. Att det finns ett eluttag ute på balkongen hade inte ens slagit mig, förrän jag hörde på särbon att det var självklart för honom att använda det. Då kopplar jag ändå ljusslingan jag har där ute vid advent till det uttaget. Oklart hur jag har lyckats använda det i trettio års tid, utan att notera att det finns där resten av året. Om jag nu minns det nästa gång jag ska dammsuga där ute, återstår att se om jag kommer ihåg att sätta på strömmen också. Det sitter en strömbrytare inne i vardagsrummet, och den är normalt avstängd. När ljusslingan är uppe är det helt suveränt att kunna tända och släcka den inifrån. Å andra sidan kanske jag inte behöver bekymra mig så mycket om mattan den här sommaren. Mannen i mitt liv har sopat balkongen flera gånger i veckan under första halvan av året. Han kanske fortsätter städa där ute av bara farten, även om han blir tvungen att ta till dammsugaren. Kortet är från ifjol. Det som blåste in då var enklast att plocka för hand.
 

2 kommentarer:

  1. Självklart städar jag din balkong :-) Då det mestadels blåser in barr och frön från träden, speciellt på våren och hösten. Och det är ju inte roligt att få in skräpet i lägenheten! Kram från Sven Christer!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med tanke på din allergi kanske det inte är det ideala upplägget. Nu har jag i alla fall torkat bort en massa frömjöl från bordet där ute. ❤ ❤ ❤

      Radera