torsdag 11 juni 2020

Elfte juni.

På åttiotalet var annandag pingst fortfarande helgdag. 1984 inföll den dagen den elfte juni, och jag satt hemma hos en väninna och svullade hela eftermiddagen. Hon bakade, så vi åt deg, bullar och kakor. Dessutom bjöd hon på plättar och godis. Vi handarbetade tillsammans, och jag satt kvar där och stickade till tio på kvällen.

Den elfte juni 1988 var jag och en kompis med på Parkdansen i Oskarshamn. Det var ett evenemang där man dansade sig fram genom stadsparken. Det var olika etapper med olika typer av gammaldans. Jag hade dansat den med en annan kille redan ett par år tidigare, medan jag fortfarande bodde i Kalmar. Nu hade jag flyttat till Oskarshamn, och hade cykelavstånd till parken. På kvällen dansade vi kultis på dansbanan.

På nittiotalet jobbade jag nattskift. Vi var ett gäng som träffades och åt ihop innan jobbet ibland. Oftast gick vi ut på någon pizzeria eller liknande, men sommartid hände det att vi grillade hemma hos någon. Jag tror till och med att vi hade en elgrill igång ute på min balkong vid något tillfälle. Den elfte juni 1996 var vi i alla fall fem tjejer hemma hos en manlig kollega och grillade, innan det var dags att börja jobba.

För sjutton år sedan idag var jag på skolavslutning. Brorsdottern slutade sexan. Efter ceremonin i kyrkan bjöds det på grillat även då i hennes föräldrahem. Kortet av henne och hennes bror nedan är taget den här dagen. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar