onsdag 3 juni 2020

Tredje juni.

1983 jobbade jag i lokalvården på Nordchoklad i Kalmar. Den tredje juni städade jag halva matsalen med Yvonne, gick halva rundan med Gunilla, tog kolan och Kurt med Yvonne och tömde med Gunilla. Flickorna jag jobbade tillsammans med minns jag mycket väl. Truckföraren Kurt också, men jag kommer inte ihåg vad eller var vi städade hos honom. Mitt enda bestående minne från den perioden är att vi hade rosa trasor till fikaborden och blå till toaletterna.

Två år senare var jag med en kompis och paddlade kanot i Hossmoån. Möjligen har det hänt någon mer gång, eller också var det enda gången i mitt liv som jag har provat på det. Det låter inte riktigt som min grej. Jag antar att någon med bättre balans än jag höll oss på rätt köl.

1989 bodde jag i Oskarshamn. Den tredje juni var en lördag, så jag åkte med en väninna till Jönköping. Där var vi först på stan och på kvällen på dansstället Baldakinen.

Tatueringen på bilden fyller tre år idag. Mannen som gjorde den hade ingen lokal till sin verksamhet just då. Dom tidigare gaddningarna hade vi gjort i en källare på Doktor Sandbergs gata. Senast vi sågs höll han till på Storgatan. Den tredje juni 2017 hade han sina prylar hemma i villan en bra bit utanför Nybro. I min värld kändes det inte som cykelavstånd, men servicen var total. Han både hämtade mig i Nybro och skjutsade hem mig igen när det var klart.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar