måndag 15 mars 2021

Blogg 15/3 2021.

 Den femtonde mars 1976 var jag femton år och gick i åttan. Fast just den här dagen var jag hemma från skolan, eftersom jag var förkyld. Ta i trä, men det känns som om min fysiska hälsa har blivit bättre med åren. Desto sämre trodde jag att det hade blivit med minnet, men det verkar inte ha varit så mycket bättre för fyrtio år sedan än vad det är nu. Detta datum 1983 var jag hos tandläkaren och putsade runt en visdomstand. Jag glömde min handväska på mottagningen och fick gå tillbaka dit på eftermiddagen och hämta den.
Två år senare firade vi min äldste brors kommande trettioårsdag lite i förväg hemma hos mig. Några gemensamma vänner var med. Kortet nedan föreställer födelsedagsbarnet i färd med att skära upp tårtan som jag hade bakat. Firandet fortsatte med ett besök på Sandra dansrestaurang. När stället stängde klockan två blev det fika hos en väninna, så det var riktig nattmangling.
Den femtonde mars 1986 besökte mamma och jag Obs! som låg i närheten av vårt bostadsområde i Kalmar. Eftermiddagen tillbringade vi i hennes lägenhet där hon bjöd på middag. Så satt vi med varsitt broderi vid tv:n. Olof Palme hade blivit skjuten ett par veckor tidigare, så det var hans begravning vi såg på.

2 kommentarer: