onsdag 9 november 2022

Blogg 9/11 2022.

 Det här med att veckohandla vore inget som helst problem om jag hade ägt en bil alternativt inte varit för snål för att få varorna hemkörda och för lat för att cykla till Kvantum två gånger i veckan. Som det är nu lastar jag min stackars cykel till bristningsgränsen på tisdagarna. Handlar jag dessutom några liter mjölk till min älskade särbo, passeras den gränsen. Jag har väskor att hänga på pakethållaren. Dom underlättar ändå något. Sedan brukar det ändå bli fullt i cykelkorgen och någon kasse på styret. Igår hade jag inte kommit åt att stänga väskorna, förrän jag kom ut till cykelstället med dom. Jag drog först igen den ena och hängde på den. Då började cykeln luta så oroväckande att jag kände att det var bäst att hänga på den andra väskan så fort som möjligt. I och med att den fortfarande var öppen ramlade hälften av varorna ur den, när cykeln rasade. Nu hade jag sån tur så det stod två mycket alerta och hjälpsamma flickor/damer precis i närheten. Dom rusade till undsättning och fick på nolltid upp cykeln på rätt köl och det jag hade handlat på plats igen. Det hade varit ett riktigt jobbigt projekt, om jag skulle ha klarat det ensam. Så känner jag mig alltid lite dum när sånt händer, så det moraliska stödet var också värt bra mycket.

6 kommentarer:

  1. Handlar tillsammans.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gör vi också ibland! Igår hade jag handlat toa- och hushållspapper mm. Också fullastad. Efter influensavaccinering. Tror också att Eva "behöver komma ut lite själv ibland"! Hjälper alltid till om och när hon ber om det!

      Radera
  2. Alltid trevligt med snälla och hjälpsamma personer! Huvudsaken att du kom hem helskinnad, utan några fler incidenter! Kram!

    SvaraRadera