fredag 19 januari 2018

Nittonde januari.

Den nittonde januari 1976 gick jag i åttan. Jag hade foto som fritt valt arbete. Jag tror det kallas för elevens val numera. Under just den här lektionen var jag ute och plåtade, och det var snöblask. Jag var lite dålig på att klä mig efter vädret på den tiden. Nu hade jag träskor på mig, så jag blev dyblöt om fötterna. Kanske är kortet nedan på Kristin taget just den här dagen. Hon gick i min parallellklass, men led av ett hjärtfel som tog hennes liv senare det året.
Jag har sett mängder av filmer som jag inte minns alls under mitt liv. Just detta datum såg jag 1982 ”Nu blåser vi snuten igen” på video hemma hos en väninna och hennes sambo. 1985 var jag på bio och såg ”Ronja Rövaredotter” och 1987 såg jag ”Mannen från Mallorca” hemma hos min bror och hans fru.
Mina bröder brukar vara måttligt roade av att spela spel numera. Det gick lättare att få med dom på det på åttiotalet. Den nittonde januari 1983 satt jag hemma hos bror och svägerska och spelade kort. Innan bion 1985 spelade vi MAD-spelet i mammas lägenhet i Kalmar. Ett sånt spel minns jag inte ens att någon av oss har ägt. Jag har googlat lite på det i modern tid, för att se om det verkar kul. Det har åtminstone tidigare funnits att köpa på Tradera. Just den lördagen verkar för övrigt ha varit en mycket intensiv dag. Förutom spel och biobesök hann jag med att köra till Läckeby och skjuta lite luftgevär, tvätta bilen och virka klart en gardinkappa.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar