fredag 26 januari 2018

Tjugosjätte januari.

En av min ungdoms förälskelser hade hand om vågarna vi använde på min dåvarande arbetsplats. Han besökte företaget med jämna mellanrum, och jag antar att han kalibrerade dom eller något liknande. Han bodde i Skåne annars, så det var tack vare dom där vågarna vi träffades över huvud taget. Den tjugosjätte januari 1982 var han till exempel där. Samma kväll fick jag ett telefonsamtal, som jag faktiskt minns än idag. Det var en annan kille som var intresserad av en av mina arbetskamrater, och ville fråga om henne. Anledningen till att jag minns samtalet så väl är att jag stod och tvättade håret när det ringde. Jag svarade ändå, och genomled hela samtalet dubbelvikt över badkaret.
Två år senare satt jag nere i bowlinghallen en timme, och tittade när Cahoot spelade. Jag har egentligen aldrig varit intresserad av sport, men bowling har jag åtminstone ägnat mig åt själv. Ändå misstänker jag att det var som med fotbollsmatcherna jag såg som yngre. Spelarna var betydligt intressantare än själva spelet.
Året därpå körde kompisen och jag upp till Hyttan i Alsterbro på dans, fast det var full snöstorm. Kortet är från det året, och jag har min favoritklänning på mig. Med tanke på att det är taget hemma hos mina föräldrar, misstänker jag att jag använde den även i mindre festliga sammanhang. På dans var den definitivt med många gånger. Numera använder jag klänning på sin höjd någon gång per år. Snön ger jag mig inte ut i frivilligt. Definitivt inte med bil och definitivt inte om det är snöstorm.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar