söndag 22 april 2018

Lasagne.

Jag har aldrig förstått hur folk hinner och orkar laga mat varje dag. Jag gör det på sin höjd någon gång i helgen, när jag är ledig. Då blir det i gengäld en rejäl laddning, så jag kan frysa in portioner att bara tina upp när jag jobbar. Jag har åtta olika varianter av kött, korv, fågel, fisk och färs att välja på. Alla recept är modifierade för att passa min smak med mycket lök och ost. Med lasagnen verkar det ha gått lite över styr. Den var inte lika god som jag mindes den längre. Jag försökte salta och krydda, men tänkte till slut att jag kanske hade förätit mig på den. Så slog det mig att jag hade bytt ut ett par ingredienser från originalreceptet. Då kan det ju knappast smaka exakt likadant. Den här gången köpte jag crèmefraiche med smak av chili. Dom senaste gångerna har jag mest valt något som har låtit gott. Jag har använt Johnnys senap, eftersom jag har den i min korvrätt, men nu köpte jag dijonsenap, som det ska vara. Jag har alltid en tub med Slottssenap hemma, så det intressantaste i mitt kylskåp just nu är att jag har tre olika sorters senap. Slutligen hade jag varit på väg att fasa ut purjolöken ur min matlagning, eftersom det är så djävulskt tråkigt att hacka. Nu tog jag tag i den också, och sammantaget hjälpte dessa små ansträngningar. Lasagnen blev fantastiskt god, och eftersom jag gjorde en rejäl form räckte den till tio portioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar