lördag 7 april 2018

Sjunde april.

Den sjunde april 1982 fick jag veta varför man inte ska bo högst upp i ett hyreshus. Åtminstone inte om man har akvarium. Jag vattnade krukväxterna åt en kille som var iväg och jobbade på annan ort. Den här dagen ringde han och berättade att hans akvarium hade gått sönder. Ordern till mig var att inte gå dit. Det var så stort och innehöll så mycket vatten, att det hade runnit ner till grannarna på båda våningarna under. Själv bodde jag då på nedre botten, och det hade väl mest psykiska orsaker att jag ville flytta högre upp. Jag förstår mycket väl dom som bor i markplan och har persiennerna nerdragna för jämnan. Min dåvarande hyresvärd hävdade först att jag inte kunde byta till en lika stor lägenhet, utan måste byta till en större. När jag hotade att istället byta hyresvärd ändrade dom sig. Precis den här dagen var jag därför och tittade på min nästa lägenhet. Den låg i huset intill, men på andra våningen. Dom sista åren i Kalmar bodde jag för övrigt på femte våningen i ett höghus.

Påskdagen 1985, som inföll detta datum, umgicks jag med min äldste bror. Vi åkte bland annat till EOS. Jag har inte lyckats googla mig till vad eller var det kan ha varit. Min bror brukar ha bättre minne än jag när det gäller sånt, så jag återkommer om han har några upplysningar i ärendet. Efteråt besökte vi i alla fall vår andra bror och hans fru. Där blev vi bjudna på våfflor, varma mackor och fika.

För exakt trettio år sedan träffade jag den rödlätte vid OK. Jag bodde i Oskarshamn, så det är där macken ligger. Däremot är det som vanligt med mina beskrivningar av människor, att jag inte har en aning såhär långt efteråt om vem jag menar. Kortet på mig är hur som helst taget vid mitt skrivbord i Oskarshamn 1988.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar