tisdag 8 december 2020

Åttonde december.

 Den åttonde december 1979 besökte jag Hyttan i Alsterbro för allra första gången. Kortet på mig är taget tidigare samma år på väg till något annat dansställe. Den före detta glashyttan var omgjord till dansställe. Man hade två scener och körde nonstop till två orkestrar. Det lockade lite extra. Jag åkte ofta dom fyra milen dit från Kalmar i början av åttiotalet. Då hade jag fortfarande bil, och kunde köra dit själv, om jag inte hittade någon att åka med. När jag flyttade till Oskarshamn sålde jag min sista bil. Under dom två år jag bodde där var jag bara i Hyttan vid tre tillfällen. Det blev en handfull besök i början av nittiotalet sedan jag hade flyttat till Nybro också. 1993 lades dansstället ner.
Övertid är uppenbarligen inget modernt påfund. För trettiofyra år sedan var jag anställd på Nordchoklad i Kalmar, och jobbade över den här kvällen. Det gjorde jag för övrigt två kvällar till i samma vecka. Det var väl i och för sig något lindrigare att stanna kvar ett par timmar efter arbetstidens slut, än att jobba över ett helt skift en lördag eller söndag.
Den åttonde december 2004 jobbade jag på golvfabriken här i Nybro, och fick skräp i ögat. Det blir mycket stickor och småbitar, som man kan göra sig illa på och som fastnar lite varstans, när man jobbar med trä. Just den här biten var bara någon millimeter stor, men det kändes som mycket när jag inte fick ut den ur ögat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar