tisdag 1 december 2020

Första december.

Jag slutade gå ut och dansa för tjugofem år sedan, men jag kan tänka mig att det är tufft nu för dom som höll på tills pandemin satte stopp för dylika aktiviteter. Den första december 1976 var jag på Sandra dansrestaurang i Kalmar på onsdagsdans. Åldersgränsen var egentligen arton år, men jag kom in fast jag bara var femton. Just den här kvällen spelade Leif Bloms. Man måste säga att jag behöll mina favoritband. Tretton år senare var jag nämligen där och dansade till samma orkester en fredagskväll.

1985 hade jag varit i Malmö över helgen och besökt min bror och hans dåvarande sambo. På söndagen åt vi på restaurang, innan jag satte mig på bussen hem till Kalmar. Jag somnade i höjd med Ronneby.

Den första december 1990 var det dop för tjejen som ligger i mitt knä på kortet nedan. Det är brorsdottern, och festligheterna pågick till sent på kvällen. Barnets mor och jag diskade och fikade efteråt, och kom inte i säng förrän vid tre. Elva år senare gick flickebarnet på Dansinstitutet i Kalmar, och dom hade avslutning den här dagen. Det hade dom för övrigt samma datum året därpå också, eftersom den hölls på en lördag 2001 och en söndag 2002.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar