tisdag 27 september 2022

Blogg 27/9 2022.

 Vårdbesöken duggade så tätt här under våren och sommaren, att jag fick frikort nästan direkt. Nu ville jag veta mera exakt hur länge det gällde, men det var inte det enklaste att ta reda på. Hade jag bott i till exempel Stockholm, så hade jag kunnat se det på 1177.se. Den servicen fanns inte i vår region. Jag försökte leta fram svaret bland mina betalda fakturor, men jag misslyckades med det också. Till slut gav jag upp och mailade region Kalmar län och där var dom både snabba och effektiva. Halv åtta på måndagsmorgonen fick jag svar.
Att klä sig rätt när man ska vistas utomhus är inte det lättaste den här årstiden. Solen värmer och vinden kyler. Jag har en tendens att klä på mig för mycket, eftersom det känns kallt precis när jag kommer ut. Så fort jag börjar gå eller cykla blir jag varm. Inte blir det bättre av att mannen i mitt liv är extremt morgonpigg. När han stiger upp är det snudd på minusgrader, så han råder mig att klä på mig ordentligt. När jag framåt förmiddagen kommer så långt som att gå ut, är det oftast betydligt varmare.

4 kommentarer:

  1. Det kan kanske liknas vid "vädrets klima(k)terium! Alltså att det är kyligt på morgonen och varmt fram på dagen! Speciellt vid klara vindstilla nätter, då det blir som kallast vid soluppgången! Leg. Väderlekaren!

    SvaraRadera
  2. Minns din mors råd: frys in vintern och svettas in sommaren!

    SvaraRadera