måndag 20 juni 2016

Tjugonde juni.

Att det är säsong för fotbollsturneringar har jag fattat. Min bror har kommit ner från Hälsingland under midsommarhelgen dom senaste åren, och det har ofta varit VM eller EM, som han skulle vilja se. Lite överkurs att hälsa på någon som avskyr sport då. Den tjugonde juni 1982 såg faktiskt till och med jag på fotboll på tv. Fast då hade jag en helt annan relation än släktskap till mannen jag var hemma hos.
Det är inte bara namn på personer som kan vara kniviga att relatera till såhär långt efteråt. 1983 jobbade jag i lokalvården på Nordchoklad. Att jag var i matsalen med Nettan är ett jobb jag minns mycket väl. Vi fick gå in där och hjälpa till i disken och att bre mackor, när dom hade dåligt med folk. Sanded, Kurt och skurmaskinen med Vanja är värre. Sanded tror jag var någon avdelning eller något städområde, men Kurt minns jag bara som truckförare. Det kanske var där han hade sina prylar man städade, men jag kan ärligt säga att jag inte minns. Däremot kommer jag mycket väl ihåg både Nettan och Vanja. Jag kan se båda två framför mig, fast det är mer än trettio år sedan.
1989 bodde jag i Oskarshamn. Den tjugonde juni tog jag ledigt på eftermiddagen, och var i Mönsterås och sökte jobb och passade på att shoppa lite. Jag minns inte vad företaget hette, bara att man höll på med jättestora bitar av skumplast. Varför jag sökte jobbet minns jag inte heller, men troligen fick jag bara för mig att det kunde vara trevligt att bo i Mönsterås. Det är ett mindre samhälle än Oskarshamn, och det är närmare till min bror och svägerska i Kåremo därifrån. Min tillvaro kanske hade sett helt annorlunda ut om jag hade fått det där jobbet. Det fick jag inte.
1998 var pappas kusin här på besök från USA. Hon var med oss på middag hos pappas flickvän i Borgholm. Kortet på henne och mig är taget där.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar