tisdag 16 november 2021

Blogg 16/11 2021.

 När jag var tjugofem, inföll den sextonde november en söndag. I den åldern var jag både tillräckligt intresserad och pigg för att orka och hinna med flera olika evenemang på samma dag. Denna söndag började jag med att gå bingorunda. Under dagen var jag med morfars flickvän och hälsade på honom och på kvällen dansade jag kultis. Kortet på mig nedan är från det året.
Tjugo år senare gick jag inte längre än till mitt nattskift på golvfabriken på kvällen. Jag pratade ändå lite med ett par på vägen dit. Hon hade nyligen slutat jobba där, men han jobbade kvar. Dom hade hund, så hon passade på att följa sambon till jobbet, när hon tog kvällspromenaden med den. Jag anar att jag kanske inte har pratat med någon av dom sedan dess, fast det är femton år sedan.
För åtta år sedan hade man tydligen börjat fasa ut dom vanliga glödlamporna. Jag blev överlycklig när jag hittade en display med sextiowattslampor inne på Kvantum. Det är såna jag använder i alla taklampor och jag hade varit rädd att jag aldrig skulle få tag i såna mer. Nu köpte jag ett helt flak och hoppades att jag skulle klara mig livet ut. Det gjorde jag inte, så nu har jag fått ge mig in i djungeln av lumen och kelvin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar