måndag 29 november 2021

Blogg 29/11 2021.

 Idag för fyrtioett år sedan var jag på bröllop. Tyvärr är jag en sån som minns det som går snett bäst. Den här gången var det någon typ av lek där den utpekade skulle sjunga. Min kompis, tillika brudgummens syster, hade alltid upplevt mig som tuff och framåt. Det är jag kanske, så länge jag slipper sjunga inför publik. Det går bara inte, så det blev en pinsam tystnad. Tyvärr firar inte paret ifråga bröllopsdag idag. Brudgummen gick bort för ett år sedan och var dessutom omgift med någon annan.
Kortet nedan är taget den tjugonionde november 1982. Det var fest hemma hos en arbetskamrat. Så fortsatte vi till en kinarestaurang och vidare ut på stan. Kortet fick jag inte förrän häromåret från en av flickorna som var med.
1983 var jag med en gosse på bio den här kvällen. Vi såg ”Sound of music”, som är en av mina favoritfilmer. Det är oklart om min kavaljer var för ung för att uppskatta den eller bara oromantisk. Han skrattade sig i alla fall igenom filmen, som han tyckte var komisk.
Under mina första år på golvfabriken här i Nybro fick flera av kollegorna barn. Vi brukade samla ihop ett gäng och hälsa på dom nyblivna mödrarna. För tjugoåtta år sedan var vi fem vuxna och tre barn iväg på en sån träff.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar