måndag 27 december 2021

Blogg 27/12 2021.

 Under ungefär tjugo år av mitt liv var jag ofta ute och dansade. Redan när jag var fjorton gjorde jag det den tjugosjunde december. Jag bodde på vischan, så det var centerns ungdomsförbund som anordnade sånt. Oftast var det i Stenåsa, men den här gången höll vi till i Runsten. På kortet är jag endast tretton år gammal på väg till något evenemang. Sjaletten är till för att skydda håret, som jag har fått hjälp med att göra lite lockar i. Fem år senare var jag i Hyttan i Alsterbro på dans. Ytterligare fem år senare var jag inställd på en hemmakväll, när plötsligt en bekant ringde på min dörr. Det blev både ett glas vin och ett besök på Sandra dansrestaurang.
Mot slutet av åttiotalet handlade mycket i mitt liv om Oskarshamn. 1986 körde jag hem till Kalmar därifrån den här dagen. Jag hade varit på dans kvällen innan och lånat en god väns lägenhet över natten. Ett par år senare hade jag flyttat dit. Enligt dagboken var jag på stan med en arbetskamrat, som jag faktiskt inte minns alls att jag umgicks med utanför jobbet. Året därpå var ordningen återställd. Då var jag med den kollegan jag umgicks absolut mest med under dom två åren jag bodde i Oskarshamn. Vi var ute och åt, spelade bowling, kollade på en lägenhet, fikade och stickade.
På åttiotalet umgicks jag med min äldste bror ett par gånger den tjugosjunde december. 1998 hade han varit nere från Bollnäs över jul. Vi lunchade på stan, innan han satte sig i bilen för att köra hem till Hälsingland. För tjugo år sedan firade jag jul där uppe. Då shoppade vi i Sundsvall detta datum.

2 kommentarer: