tisdag 28 augusti 2018

Sånt som har förundrat mig på sistone:

¤ När jag beställer papperskopior av kort på nätet väljer man mellan 10x och 11x. Det står inte mer än så, och av någon anledning hade jag fått för mig att det var 11x13. Såhär i efterhand inser jag själv hur orimligt det vore, men jag hade skrivit på min komihågtavla att det var ett sånt fotoalbum jag skulle köpa. Flickan i bokhandeln hade fullt sjå att övertyga mig. Helt säker på att jag hade köpt rätt var jag inte förrän jag kom hem och kunde jämföra med ett annat album.
¤ Nyhetsvärdet på människoliv verkar skifta starkt beroende på var människorna är födda. I min morgontidning fanns en stor notis om fyra svenska pensionärer, som hade omkommit i en bussolycka i Finland. Under det fanns ett mindre inlägg om 26 barn och fyra kvinnor som hade förolyckats vid ett flygangrepp i Jemen. Alla människors lika värde gäller tydligen inte om man jobbar med nyheter.
¤ Jag lagar en kycklingrätt där jag använder riven Västerbottenost. Den är god men dyr. Ändå tror jag inte det har så mycket med priset att göra att jag aldrig tidigare har köpt den som hårdost att ha på mackan. Snarare är det latmasken som har hindrat mig. Jag köper nämligen alltid färdigskivad ost, och Västerbotten fanns bara som hel bit på Kvantum. Inte ens den hittade jag. När det kom en flicka för att hjälpa mig, visade det sig att den låg i en av backarna som jag hade tittat mycket noga på. Jag trodde nog att jag hade läst på dom också, men i så fall borde jag väl ha reagerat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar