fredag 23 augusti 2019

Tjugotredje augusti.

Den tjugotredje augusti 1974 hade jag precis börjat på högstadiet i Mörbylånga. Det var tydligen inte roligare än mellanstadiet i Gårdby, för enligt dagboken hade vi en massa tråkiga ämnen som vanligt den här dagen. Undantaget var tydligen två timmar syslöjd. Att skapa har alltid roat mig mer än att plugga.
Året därpå var jag på fotboll denna lördag, och såg Runsten/Möckleby spöa Nickebo med 3-2. Den största behållningen av matchen verkar ha varit en gullig kille som bevakade den för Ölandsbladet.
På åttiotalet umgicks jag en del med min äldste bror. 1982 var han och jag hemma hos min kompis och spelade in musik. Från vinylskivor till kassettband alltså. Det säger en del om hur länge sedan det var. Året därpå var jag hemma hos honom och hans dåvarande flickvän och såg en film med Nils Poppe. 1988 hade han hunnit gifta sig med en annan kvinna, och deras dotter föddes den här dagen. Kortet på min brorsdotter är taget året därpå på trappan till hennes farfars hus. Idag fyller hon alltså trettioett.
För exakt nitton år sedan skjutsade en väninna mig till Kalmar, där jag gjorde min allra första tatuering. Vi åt på Zorba efteråt. Tatueringen var bara några centimeter hög och förställde en liten gubbe i hatt. När den började bli så blurrig efter tretton år att folk trodde att det var en kuk i hatt, lät jag måla över den med Grinchen.
När jag kom in på Facebook idag insåg jag att jag firade tioårsjubileum där. Så undrar ni vad jag har sysslat med dom senaste tio åren kan åtminstone mina Facebookvänner kolla det på den sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar