fredag 25 oktober 2019

Tjugofemte oktober.

Idag är det fyrtio år sedan jag separerade från mitt livs (hittills) enda sambo. Då var jag för ung för att leva ihop med någon, och nu är jag för gammal. Vart alla år när jag var i lagom ålder tog vägen är lite oklart. 1979 flyttade jag i alla fall hem till mitt flickrum tills jag fick tag i en lägenhet i Kalmar.

Fem år senare hade jag lyckats få ett tillfälligt nattjobb på Nordchoklad, där jag annars jobbade tvåskift. Min chef var inte lika övertygad som jag om att det var den bästa lösningen. För att blidka honom fortsatte jag jobba till två på eftermiddagen efter den här natten. Jag sov mellan fyra och nio på kvällen, innan jag återvände till jobbet för nästa nattpass. Jag tvivlar på att det ens var tillåtet att jobba två skift i sträck, men dom i facket var väl inte så engagerade. Jag fick lika lite sömn ett par år senare. Då hade jag varit iväg på bus hela natten, och sov mellan nio och två den här dagen. Numera klarar jag mig inte på fem timmars sömn, även om jag inte jobbar alls.

Den tjugofemte oktober 2016 blev min äldste bror morfar för första gången. Idag fyller alltså Alice tre år. Hon bor i England, och jag har aldrig träffat henne. Jag lägger upp ett kort på hennes mamma när hon var i samma ålder istället. Om jag har förstått saken rätt så är dom hyfsat lika varandra.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar