lördag 31 augusti 2024

Blogg 31/8 2024.

 Att det händer olyckor i trafiken är föga förvånande med tanke på hur folk kör. Det är snarare konstigt att det inte händer mer än vad det gör. På min promenad häromdagen kom jag förbi en järnvägsövergång precis när bommarna gick ner. Man får lära sig när man tar körkort att man måste stanna när det blinkar och plingar där, men jag har förstått redan tidigare att skrämmande många bilister i Nybro saknar just körkort. Det kom tre bilar efter varandra. När den första gasade istället för att bromsa tyckte jag mest att vederbörande var dum i huvudet. När tvåan gjorde likadant blev jag rädd att något skulle hända och när den tredje bilen också körde var jag övertygad om att det skulle gå åt fanders. Nu klarade sig alla tre, men speciellt rädda om sina bilar kan dom knappast ha varit. Även om dom hade kommit av spåret innan tåget mosade dom, lär det väl ha gått illa åt bilen vare sig en bom föll ner på den eller dom blev tvungna att köra igenom bommen för att komma undan.

fredag 30 augusti 2024

Blogg 30/8 2024.

 Jag kom att diskutera frysta räkor med ett par på Kvantum. Damen talade stockholmska. Det kände jag mig tvungen att kommentera, eftersom min älskade särbo tycker sig vara snudd på mobbad för att han kommer från vår huvudstad. Han var inte med vid tillfället och när jag skulle berätta hur han hamnade i Nybro tog det tvärstopp. Han var med sina föräldrar här neråt på sommarloven som barn, men vad byn hette kunde jag inte för mitt liv komma på. Till slut hittade jag Grönlid på en karta i telefonen. Det visade sig att paret jag pratade med numera bodde bara några kilometer därifrån. När jag kom hem antecknade jag Grönlid för att komma ihåg det. Åtminstone var det vad jag trodde att jag gjorde. När jag hittade min anteckning igen hade jag skrivit Grönskog. Det är ett gammalt bryggeri här i Nybro. Numera är det lägenheter i byggnaden.

torsdag 29 augusti 2024

Blogg 29/8 2024.

 Hur lite vett folk har nu för tiden upphör aldrig att förvåna mig. Det är tydligen vanligt att man klampar in där polisen har spärrat av. Sedan gnälls det för att dom inte klarar av att lösa brott. Inte så konstigt kanske, om något snille har trampat runt på brottsplatsen och förstört både spår och bevis. Någon undrade i en kommentar om folk inte är läskunniga. I min värld verkar dom snarare vara dumma i huvudet. Jag glömmer aldrig killen i programmet ”Gift vid första ögonkastet”, som ansåg att avspärrningsband var till för att hoppa över. Förvånansvärt många verkade tycka att han var en skön typ som gjorde så. När det gäller allvarliga brott verkar för övrigt advokater och liknande inte ha samma rättsuppfattning som vi vanliga dödliga. När några ungdomar fick kännbara straff för att dom hade mördat folk tyckte fler än jag att det var på tiden. Deras advokat ansåg att det var populistiskt att straffa grova brottslingar.

onsdag 28 augusti 2024

Blogg 28/8 2024.

 Efter senaste inloggningen på PayPal reagerade jag mest på hur dåligt lokaliseringen fungerar. Den här gången hade dom placerat mig i Örebro, något som aldrig har hänt tidigare. När jag sedan noterade att jag var inloggad med Windows 10, började jag nästan undra om det var något fuffens. Själv kör jag elvan.
Särbon är den som har bäst koll på reklamutdelningen här. När jag plötsligt hade fått en hög med reklam i min postbox, reagerade han därför mest på att dom inte alls brukar dela ut den dagen som dom gjorde nu. Boxarna är klart och tydligt uppmärkta med vilka som vill ha reklam och inte. Jag tillhör dom senare, så jag mailade Svensk Direktreklam direkt. Svaret jag fick var bara en kort mening om att platschefen, som skrev, skulle meddela berörd utdelare. Däremot blev jag lite starstruck när hon hette Therese Tang. Det måste väl vara hon som blev berömd när hon löste ett mord åt polisen och senare har medverkat i Expedition Robinson.

tisdag 27 augusti 2024

Blogg 27/8 2024.

Igår var det dags att dra ut en tand som har varit kass bra länge. I femton år eller så har olika tandläkare lagat den efter bästa förmåga. Mycket riktigt gick den i småbitar när tandläkaren nu försökte dra ut den och han konstaterade att det var rätt beslut. Att få upp rötterna visade sig däremot vara snudd på omöjligt. Tydligen är det så att förkalkning får dom att sitta hårdare ju äldre man blir. Till slut fick han ge upp, jämna till det som fanns kvar och sy ihop såret. Istället fick vi boka en tid för att operera bort resten. Hans förslag var den tionde september. Jag skulle ha besökt orofacial medicin på sjukhuset som imorgon, men ändrade den tiden för att det inte skulle bli för tätt inpå tandutdragningen. Nu var hans förslag den tionde september och jag ska till Kalmar den elfte, så det höll på att bli samma sak igen. Vi sköt på operationen en månad istället.

måndag 26 augusti 2024

Blogg 26/8 2024.

 Jag blev både förundrad och förvånad när jag läste i tidningen att man vill ta bort elevens val från ungdomarnas skolscheman. Förundrad över att man i dessa tider av skoltrötthet vill ta ifrån dom det enda som kan tyckas vara lite roligt. Åtminstone kändes det så när jag gick i skolan. Fast när jag googlade på fritt valt arbete, som det hette då, hamnade jag på en blogg där en kille berättade om hur illa mobbad han blev på just dom lektionerna. Det var någon utifrån som skulle ta hand om dom, men som bara släppte in dom och sedan smet. Jag var handledd av en riktig fotograf när jag hade foto som fritt val. När vi senare gjorde en skoltidning var det en av lärarna som hjälpte oss. Jag har hela tiden trott att fritt valt arbete bara hade döpts om till elevens val i något läge. Min förvåning gällde därför när jag läste att det infördes 1995 för att ge eleverna större makt över sin utbildning. Jag gick ju på högstadiet redan på sjuttiotalet.

söndag 25 augusti 2024

Blogg 25/8 2024.

Både jag och särbon gillar korv. Problem uppstod med varmkorven, när Scan bytte recept på sin. Den har jag tyckt bäst om i hela mitt liv, men den nya smaken gillar jag inte alls. Vi provade Icas varmkorv. Om jag minns rätt var det bästa med den att korvarna inte satt ihop. Jag lyckas aldrig få tag på rätt håll i ett sånt där par. Dessutom fattar jag inte alls vitsen med att jag ska behöva klippa isär dom. Till slut fastnade vi för Lindvalls korvar och dom sitter också ihop två och två. I bästa fall då. Häromdagen såg det ut som på bilden. Annars var det märkligaste med den korven vad som hände när vi beställde hem varor. I onlinebutiken fanns enbart stora förpackningar, men när jag beställde en sån fick jag istället två små. Jag kan tycka att dom små åtminstone borde ha funnits till försäljning, om det nu enbart var dom som fanns att tillgå.

lördag 24 augusti 2024

Blogg 24/8 2024.

 Jag fattar verkligen inte varför folk inte har något vett eller någon respekt i trafiken numera. Dom verkar tro att dom är odödliga och har långt ifrån det fulla fokus på övrig trafik och omgivningen som är ett måste om man ska framföra en bil eller en cykel på ett säkert sätt. I helgen kolliderade en cyklist med en kvinna som kom gående på en trottoar. Hon bröt benet på flera ställen. Cyklisten tittade i sin mobil istället för på vart han körde. Och vad hade han över huvud taget på trottoaren att göra? Där cyklar ungdomarna i Nybro också, så jag utgår från att dom får lära sig att det är okej antingen hemma eller i skolan. Att det körs på tok för fort med bil utanför skolorna låter helt vettlöst i mina öron. Dom som framför allt kör där är väl rimligtvis föräldrar själva. Borde inte dom vara rädda att få sina egna ungar överkörda? Dom som placerade en stenbumling på järnvägsspåret borde anmälas för mordförsök.

fredag 23 augusti 2024

Blogg 23/8 2024.

 Möbeltassar, även kallade filttassar är en stor favorit hos mig. Dom som bara är ett par centimeter i diameter brukar finnas att köpa lite varstans. Men så har jag ställen där jag behöver tassar som är nästan dubbelt så stora. När dom tog slut senast letade jag först på ÖoB, eftersom dom brukar ha lite andra priser än Kvantum. Där hittade jag bara mindre tassar, men jag hade kollat i Kvantums webbutik så att dom stora fanns där. Ett par tior skulle en förpackning kosta och det lät väl överkomligt. Fast väl på plats i butiken kostade dom det dubbla. Jag tänkte att jag måste ha läst fel på nätet, men när jag kollade igen stod där samma sak. Det lät ju väldigt märkligt att priset skulle vara så olika online och i den fysiska butiken. Det var så tidigare, men då var det tvärtom dyrare online. Jag var på väg att ringa och fråga, men kollade för säkerhets skull kvittot igen och där stämde summan. På något sätt måste jag ha läst fel när jag blippade tassarna.

torsdag 22 augusti 2024

Blogg 22/8 2024.

 Eftersom särbon både är betydligt mer sportintresserad än jag och dessutom härstammar från Stockholm, läste jag lite om det senaste derbyt mellan Djurgården och AIK. Man kallade det till och med för tvillingderby. Det uttrycket hade jag aldrig hört tidigare, så jag blev tvungen att stilla min nyfikenhet och googla på vad det innebar. Det är tydligen så att båda lagen grundades 1891 i Stockholm. Derbyt anses regelbundet vara den största matchen i skandinavisk fotboll och en av de största och hårdaste rivaliteterna i världsfotbollens topp 35. Högriskmatch kallades den också, men det har väl inte så mycket med själva sporten att göra. När jag klickade på ordet högriskmatch blev jag mycket riktigt omdirigerad till huliganism. Det är i min värld ren och skär förstörelselusta och brottslighet. Trist bara att det framför allt förekommer vid fotbollsmatcher, där man sabbar för resten av publiken, som verkligen är intresserade.

onsdag 21 augusti 2024

Till våra okända antagonister.

Jag är inte ensam om att få anonyma brev i min postbox. Då dom är just anonyma vet vi inte i vilken brevlåda vi ska lämna våra svar. Därför kommer här ett gästinlägg, då dom som skriver till oss verkar läsa min blogg. Jag står bakom varje ord i inlägget, fast jag inte har skrivit det själv.

 

 Hej

Till er individer som skickar hotbrev ang fotografering till personer som inte är inblandade över huvudtaget har jag några saker att säga.

För det första, alla brev är lämnade till polis. De har tagit fingeravtryck. De har även lokaliserat eran skrivarID som finns i alla skrivare och som hamnar på allt pappret. Lokaliserat eran internetaktivitet och därmed IPnummer.

För det andra så har Postnord kontaktats ang att ni nyttjar en brevbärare att släppa in er i låsta portar/lämna hotbrev. Vilket leder till avsked.

Allt ligger färdigt för att tas vidare till åtal.
Så fortsätter ni skicka brev kommer det bli åtal om förtal, hemfridsbrott och olaga hot.

Har ni något att påpeka/klaga på en persons fotografering föreslår vi att ni tar det med personen ifråga istället för att bete er som småbarn och skicka lappar till oberörda personer och tramsa anonymt bakom en dator.

Vänligen

Blogg 21/8 2024.

 Tidningen Hem och Hyra skickar då och då mail med länkar till några av sina artiklar. Jag brukar inte läsa speciellt många av dom, men i senaste utskicket var det en som drabbade mig hårt. En 88-årig dam hade sin höga ålder till trots klarat sig alldeles utmärkt själv. Nu skulle hon bara slänga sin soppåse i soprummet, men dörren dit blåste igen och slog omkull henne. Fallet på den grusiga asfalten gjorde att hon krossade armbågen och fick en fraktur på nyckelbenet. Värst av allt var att hennes höftprotes förstördes. En ny, mer komplicerad protes med större kula var tvungen att opereras in. Hon fick tillbringa en månad på sjukhus och hade svåra smärtor. Nu har hon fått lära sig gå igen med hjälp av rollator. Hon orkar inte gå längre sträckor, och eftersom hon inte har någon ordentlig känsel i fötterna kan hon inte köra bil. Plötsligt är hon helt beroende av andra, efter att ha fått vara pigg så länge. Och enligt henne beror alltihop på att hyresvärden hade monterat bort bromsen på dörren till soprummet.

tisdag 20 augusti 2024

Blogg 20/8 2024.

 Strand Hotell i Borgholm lade ut en stor annons om ett skördefestpaket. Jag har aldrig varit på Öland vid skördefesten, eftersom jag har förstått att det är packat med folk överallt då. Jag tyckte ändå att det kunde ha varit passande att skriva i annonsen vilka datum det gällde. Det tyckte någon annan också, så den ena kommentaren av två gällde just det. Det intressantaste med Facebookkommentarer är att man bara får upp ett urval automatiskt. Vill man se alla får man klicka på en knapp för det. Just den här gången ansågs den mest relevanta kommentaren vara att en kille skulle besöka hotellet nästföljande dag. Personligen tyckte jag nog att frågan om datumen hade varit aningen mera relevant. Speciellt sedan jag upptäckte att den förstnämnda var från ifjol. Skördefesten går för övrigt enligt uppgift av stapeln 27 - 29/9 i år.

måndag 19 augusti 2024

Blogg 19/8 2024.

 När särbon fick en meny från den nya Citypizzerian i sitt postfack kände jag mig lite förfördelad, eftersom jag ingen fick. Han bor visserligen hundra meter närmare än jag, men jag tror ändå att chansen är större att jag kommer att handla där någon gång än att han gör det. Å andra sidan slår det mig nu att dom knappast tar sig in till våra postboxar över huvud taget för att dela ut sånt. Det kanske rentav var någon bekant till honom som hade stoppat in den i hans fack. Blir det mat därifrån någon gång så hänger det antagligen ihop med att det är så nära. Annars hämtar jag hellre både kebab och framför allt pizza från Amigo. Där har dom verkligen förstått vad extra ost betyder och jag älskar att sätta tänderna i ett helt hav av smält ost. Från det som nu heter Citypizzerian hämtade vi senast mat för tre och ett halvt år sedan, när jag fyllde sextio.

söndag 18 augusti 2024

Blogg 18/8 2024.

 Det var inte så hiskeligt varmt i luften igår, men jag bestämde mig ändå för linne, när jag gav mig ut på min promenad. Solen värmde rejält plus att jag blir varm när jag rör på mig. Utanför grannhuset satt ett par äldre män och den ena ropade ”Är det en gorilla?” flera gånger. Jag förstod att det var till mig, men fattade inte om dom tyckte att jag såg ut som en gorilla eller att jag gick illa. Jag satte bara näsan i vädret och tänkte segla förbi, men i sista momangen slog det mig att det var mina tatueringar dom menade. Eller den som syntes från deras håll då. Själv tänker jag aldrig på att jag har dom. Nu gick jag fram och visade att den ena föreställer Grinchen. När det gällde Gollum kom jag bara på Sméagol, som han egentligen heter. Den ene mannen var i alla fall med på noterna för han sa direkt "my precious". Det var tydligen vad Gollum sa om ringen, som förlängde hans liv.

lördag 17 augusti 2024

Blogg 17/8 2024.

 Att jag är otroligt morgontrött ligger mig lite i fatet när det gäller vädret, eftersom regnet har en tendens att dyka upp (eller falla ner då) framåt eftermiddagen. Igår kom jag först sent ur sängen och satt sedan och degade ovanligt länge vid datorn innan jag kom iväg. Vid det laget såg jag på SMHI:s radarbild att ett jättestort regnområde låg alldeles i närheten. Det såg ut att nå fram vilket ögonblick som helst, men enligt prognosen skulle det inte komma något regn här på hela dagen. I efterhand insåg jag att det mest berodde på att jag hade råkat få upp vädret i Stockholm istället för i Nybro. Jag stuvade hur som helst om lite i planeringen, för att inte ha någonting viktigare än förpackningar till återvinningen med mig, om det skulle komma ett skyfall. Paraplyet hade jag i ryggsäcken för säkerhets skull, men det kom inget regn förrän jag hade hunnit hem igen.

fredag 16 augusti 2024

Blogg 16/8 2024.

 Det har varit en del stök med mina tandläkartider i sommar. Jag skulle ha varit hos samma tandläkare som satte dit bryggan på undersökning strax efter det, men då blev han sjuk. Istället fick jag en tid i början av september, men lyckades få den tidigarelagd, eftersom jag hade problem med bryggan. När det var dags var den tandläkaren sjuk, så tiden flyttades fram. Så kom jag till den kvinnliga tandläkaren, som skickade mig vidare till killen som hade satt in bryggan. Då grälade han på mig för att jag inte hade kommit förrän efter två månader! När jag fick tid för att dra ut en tand hamnade den bara två dagar innan jag ska till Kalmar och fixa till snarkskenan. Det kändes lugnast att ringa dit och kolla så att det var okej. Svaret blev att det antagligen inte var några problem, men vi flyttade ändå fram det besöket ett par veckor för säkerhets skull.

torsdag 15 augusti 2024

Blogg 15/8 2024.

 När jag hade ärende in till Bohmans bokhandel i förrgår, berättade killen jag handlade av att någon hade frågat efter min första bok där för några veckor sedan. Jag har vardagsrummet fullt med restupplagan av båda mina böcker, eftersom jag tyckte det var för jäkligt att betala för att få dom destruerade. Därför blir jag jätteglad, om någon fortfarande är intresserad av dom. Vi bestämde att jag skulle komma ner med ett gäng av dom dagen därpå. Då skulle dom också ha hunnit få hem patroner till min skrivare. Jag blev lovad ett sms när dom hade anlänt. Igår fick jag därför ändra lite på mina rutiner och fixa med det jag skulle hemma innan jag gav mig ut. Det var en otrolig tajming på messet, som kom precis när jag var klar med dagens nyttogöromål. Om någon i Nybro skulle ha missat någon av mina böcker, så finns dom alltså nu i Bohmans bokhandel.

onsdag 14 augusti 2024

Blogg 14/8 2024.

Undersökningen hos tandläkaren slutade med att en tid bokades hos killen som satte in bryggan, så att han fick kolla till den. En tand ville den kvinnliga tandläkaren titta till igen om ett halvår och en annan ville hon skicka en remiss till käkkirurgin i Kalmar, så att dom fick plocka bort. Alternativt ville hon rotfylla den, men det är ingenting jag vill utsätta mig för. Det känns fånigt att dom först har dragit ut en oxeltand, som var den jag tuggade mest med, och sedan inte vill ta bort den här tanden, som sitter längst bak i munnen. Den är dessutom lagad hur många gånger som helst. Varje gång har dom sagt att det kanske inte kommer att hålla, eftersom det inte finns så mycket att laga på. Ändå hade jag inte vett att säga nej, när tandläkaren ringde mig dagen därpå och ville ge sig på att laga tanden. Nu löste sig ändå förhoppningsvis alltihop igår. Jag ringde Kalmar och kollade så det såhär långt tid efter Zometainfusionerna var okej att dom drog ut min tand här i Nybro. Vid besöket hos tandläkaren som skulle justera min brygga bad jag honom stryka tiden hos hans kollega för lagning och boka in en hos honom själv för att ta bort tanden.

tisdag 13 augusti 2024

Blogg 13/8 2024.

 Min älskade särbo hade span på en cykel som stod övergiven här i närheten. Eftersom han inte har Facebook själv, ville han att jag skulle lägga upp en bild på den och fråga om någon saknade den. När folk gör så brukar jag mest hänga upp mig på alla kommentarer om att man inte ska berätta var den finns, för då kan vem som helst ta den och att man ska lämna in den hos polisen. Jag var inte så intresserad av att bli utsatt för dom där påhoppen, men så kom jag ihåg att man numera kan göra anonyma inlägg i Nybro-gruppen. Då var det istället en dam som blev fruktansvärt irriterad eftersom hon ville slippa inlägg från anonyma personer. Hur man vänder sig har man bestämt rumpan bak. Det var ändå en tröst att övriga läsare försvarade mig. Någon skrev till exempel att det var betydligt mer störande att läsa gnällkommentarer på dom som var anonyma än att folk valde att vara det.

måndag 12 augusti 2024

Blogg 12/8 2024.

Varje gång jag har rensat i datorn dräller det in mängder av säkerhetsvarningar på mailen. Man har upptäckt en ovanlig inloggning från en enhet eller plats som jag inte brukar använda. Då använder jag alltid samma dator och den finns alltid i Nybro. Fast just den detaljen verkar vi inte vara riktigt överens om. Skrämmande ofta befinner jag mig enligt dessa meddelanden i närheten av Oskarshamn. Det är visserligen inte så hiskeligt långt dit, men jag antar att både Kalmar och Växjö ligger närmare. Om jag låter SMHI:s sida söka efter min position får jag veta hur vädret är i Västervik. När jag blev tvungen att logga in på nytt hos Telia var platsen jag befann mig på enligt dom Stockholm, Sweden. Då stod det i och för sig inom parentes efteråt ”matchar inte alltid din exakta plats”. Det kan man väl hålla med om. När jag har rensat händer det dessutom att mitt Facebook-konto inte existerar efteråt, men det brukar dyka upp igen.

söndag 11 augusti 2024

Blogg 11/8 2024.

 Oklart om det hänger ihop med att jag är anmäld till NIX-registret eller någonting annat, men så väldigt ofta ringer det faktiskt inte försäljare till mig. I och för sig har jag börjat nappa på erbjudandet om att blockera numret så fort någon säljare har ringt. Å andra sidan brukar dom ha mängder av olika nummer till samma företag. Jag verkar hur som helst inte vara ensam om att avsky dom. När någon ringde för att göra en telefonundersökning var det första hon sa att hon inte sålde någonting. Märkligast var han som ringde från ett elbolag som redan hade lurat mig att byta leverantör en gång. Jag ångrade mig dagen efter och utnyttjade ångerrätten för att få behålla mitt vanliga. Efter det stöket och böket är väl inte sannolikheten speciellt stor för att jag skulle ge mig på samma manöver igen. Fast jag antar att det händer. Annars skulle dom väl inte ens försöka.

lördag 10 augusti 2024

Blogg 10/8 2024.

 När människor plötsligt försvinner från olika söksidor har Ratsit visat sig vara en alldeles ypperlig sida. Där kan man läsa om personen ifråga har registrerats som avliden. Uppgifterna om vederbörande finns sedan kvar i ytterligare sex månader. När jag hittade uppgiften om en granne sökte jag på en annan. Om honom hade jag bara hört ryktas att han var borta, men visste inte exakt när det hade hänt. Tajmingen var perfekt, för när jag hittade honom på Ratsit skulle hans uppgifter försvinna bara ett par dagar senare. Jag har urklippsalbum där jag brukar sätta in bekantas dödsannonser. När jag slutade prenumerera på papperstidningen började jag skriva ut dom från nätet. Numera får särbon tidningen av en granne, så oftast blir det ett tidningsurklipp för mig. Häromsistens var det ren tur att jag inte missade en annons. När jag höll på att klippa ur en annan, hittade jag den här på samma sida.

fredag 9 augusti 2024

Blogg 9/8 2024.

 Jag har på sistone insett att Rosersberg utanför Stockholm är någon typ av knutpunkt för olika typer av försändelser. Man kan ju följa sina paket på nätet numera och på ett från Apotea stod det att det sändes från denna ort. Ett paket som jag postade åt min älskade särbo verkade först inte lämna Nybro över huvud taget. När det till slut bytte destination i appen så landade det just i Rosersberg. Eftersom jag skulle hämta apoteksvarorna på den macken som har DHL passade jag på att skicka en beställning från Bokbörsen med samma speditör. Oftast använder jag mig annars av Schenker. Adresslappen brukar jag fästa i en plastficka på paketet. Med tanke på att företagets namn står på dom där fickorna kändes det fånigt att använda en sån till ett DHL-paket. Då slog det mig att jag hade självhäftande plast någonstans. Det var så länge sedan jag använde den att jag inte ens minns vad jag brukade ha den till. Ändå hittade jag den direkt. Samma sak med sopsäckarna, när min älskade särbo behövde en sån.

torsdag 8 augusti 2024

Blogg 8/8 2024.

 Det händer inte ens varje vecka att någon kommenterar mina inlägg på Facebook. Därför kändes det extremt märkligt när två personer gjorde det exakt samtidigt i veckan. En tjej satt i Borås och kommenterade ett inlägg och en kille i Blekinge ett annat. Så tryckte dom på publiceraknappen i exakt samma ögonblick. Hur stor är chansen för det?
Jag, som trivs bättre med att göra saker och ting i datorn än med telefonen, har aldrig lyckats få den förstnämnda att dela min Instagraminlägg på Facebook. Det har jag fått göra i telefonen  i efterhand. Nu hade man dessutom gjort om så jag inte klarade av det heller. Inte förrän jag blev tvungen slog det mig att det gick precis lika bra att lägga upp samma hög med bilder direkt på Facebook. Det var dessutom betydligt smidigare än att krångla med delning från Instagram.

onsdag 7 augusti 2024

Blogg 7/8 2024.

 Ibland är det tur att placeboeffekten finns. Som när jag tog en tablett betablockerare innan jag satte mig på motionscykeln, eftersom mitt hjärta var stökigare än vanligt. Inte förrän jag hade cyklat klart insåg jag att det var ett helt annat piller jag hade tagit. Ett av dom större problemen för mig är annars att alla piller är så små och jag är både darrhänt och tapphänt. En tablett tappade jag i närheten av spisen och den stod ingenstans att finna. Till slut hittade jag den i ugnen. Där torde väl egentligen vara omöjligt för den att ta sig in. Jag antar att den måste ha lagt sig på kanten och ramlat in i ugnen när jag öppnade luckan. När jag tappade korken till en flaska hörde jag att den aldrig nådde golvet. Ändå såg jag den ingenstans på bänken. Det visade sig att den hade rullat in under vinstället.

tisdag 6 augusti 2024

Blogg 6/8 2024.

 1975 skulle ABBA spela i Borgholms slottsruin. Av någon anledning hade bekanta fått en biljett över. Jag konfirmerades i samma veva, så jag fick den i konfirmationspresent. Nu är det ju femtio år sedan, så mina minnesbilder är långt ifrån glasklara. Jag har på sin höjd en känsla av att vi satt i gräset och idolerna sjöng och spelade ”So long”. Nu lade någon upp ett tidningsklipp på Facebook från tiden då det begav sig. Jag insåg snabbt att det varken kan ha varit så lugnt eller idylliskt som jag minns det, med tanke på att man hade sålt 4.500 biljetter. Uppskattningsvis 8.000 personer uppehöll sig i och utanför ruinen. Bilköerna sträckte sig från Strandtorp i söder till Furuhäll i norr. Att penningvärdet var ett annat än idag förstår man när biljetterna kostade 20 kronor. Han som skrev artikeln konstaterade ändå att det kanske var aningen dyrt för en hel familj.

måndag 5 augusti 2024

Blogg 5/8 2024.

 I reklamen kallades hyllan på bilden för ”en modern och praktisk lösning”. Praktisk är den förvisso, eftersom det brukar vara svårt att få till det med avställningsplats i duschen. Modern är mera tveksamt. Jag hade alltid ett liknande upplägg förr och det är bra många år sedan den sista försvann. Det var i och för sig en enklare variant, som man bara tryckte fast på duschstången. Den här var mera utvecklad med någon kil och en skruv, så att den förhoppningsvis blev både större och satt stadigare. Jag ville inte ge mig på att borra i väggen i ett våtutrymme för att få upp en hylla där inne. Till slut hittade jag en variant där en stång sitter i kläm mellan tak och golv. Jag lyckades dessutom montera den själv, även om det gick åt en del svordomar. Så ruskigt stadig är den kanske inte, men den rymmer alla flaskor jag behöver i duschen.

söndag 4 augusti 2024

Blogg 4/8 2024.

 Att datorn lever sitt eget liv är väl ingen nyhet direkt. Åtminstone känns det så ibland, fast jag har förstått att felet måste sitta bakom tangentbordet. Häromsistens hade till exempel Icas onlinebutik bestämt sig för att jag ville handla i deras butik i Färjestaden. Det blev väldigt förvirrat när alla svar jag fick gällde den butiken. Jag fick byta webbläsare, för att hamna i Nybro igen. Till slut lyckades jag ställa tillbaka allt till rätt butik. När jag kopierar in mina blogginlägg från Word har jag alltid haft problemet med att dom skrevs som en enda lång rad, som inte fick plats på skärmen. Jag har fått klistra in dom någon annanstans på vägen för att bli av med formateringen. Helt nyligen upptäckte jag efter flera år att det under kommandot ”klistra in” står ”klistra in utan formatering”. Nu går det betydligt smidigare att få texten att se ut som jag har tänkt.

lördag 3 augusti 2024

Blogg 3/8 2024.

 Det enda negativa med avdelningen orofacial medicin, som den heter på sjukhuset, är att dom inte skickar ut kallelser med vidhängande bussbiljetter. När man väl är där och får en ny tid sitter biljetterna på tidkortet, men då har man ju redan tagit sig dit en gång. Flickan jag pratade med i veckan tyckte att vi lika gärna kunde boka en tid tills efter semestrarna. Som tur var frågade hon tidigt under samtalet var jag bodde. Med den vetskapen frågade hon om hon skulle skicka biljetter. Själv hade jag troligen inte kommit på det förrän det var dags att åka dit. Besöket på folktandvården den här veckan blev för övrigt framflyttat. Tandläkaren var sjuk igen. Den nya tiden jag fick för undersökning hamnade på exakt samma datum som jag var där i samma ärende senast. Det tragiska är att det var för två år sedan, fast det står i mitt friskvårdsavtal att intervallet ska vara arton månader.

fredag 2 augusti 2024

Blogg 2/8 2024.

 Min snarkskena är i behov av en översyn. Jag sa till tandläkaren här i Nybro att det kunde vänta tills jag kom till sjukhuset, eftersom jag snart borde bli kallad dit. Jag är där en gång om året för att kolla så mitt underbett inte blir värre av den där skenan. När nästa besök här i Nybro närmade sig blev jag ändå tvehågsen för vilket jag skulle satsa på, så jag ringde specialisttandläkaren i Kalmar. Åtminstone var det vad jag försökte göra. Först hade dom bytt nummer, som alla andra inom vården. Svararen rabblade det nya numret så fort att jag fick ringa två gånger för att hinna anteckna det. När jag sedan slog det nya numret fick jag inget svar. Hon som svarade på tredje försöket skulle be någon från rätt klinik ringa upp mig under dagen. I mina öron lät det som om det skulle bli en lång väntan, men till berörd personal hade hon sagt så fort som möjligt. Världens trevligaste kvinna ringde fem i tolv, innan hon skulle gå på lunch.

torsdag 1 augusti 2024

Blogg 1/8 2024.

 Jag minns en man från byn där jag växte upp, som enligt vad det sades hade spelat på samma tipsrad sedan femtiotalet. Han avled i början av nittiotalet, utan att någonsin ha vunnit på den. Åtminstone ingen högvinst. Själv är jag också en sån som helst kör en stående rad när jag spelar. Särbon brukar håna mig för det där, fast han inte vinner mera på sina slumpade rader. Igår hade jag i alla fall fyra rätt på Lotto, men det gav förstås inte mer än tjugotre kronor i vinst. Det var ändå tur att jag inte såg själva dragningen på tv, för mina nummer drogs nästan först av alla. När dom tre första gick in hade jag nog varit lite lätt svettig. Det fjärde numret hade jag inte, men däremot det femte. Dom två sista var sedan inga av mina. Jag brukar trösta mig med att det är bättre att ha tur i kärlek än i spel.