lördag 26 juni 2021

Blogg 26/6 2021.

 I Algutsrum på Öland brukar man ha sommarmarknad sista fredagen i juni. Dom gånger den har infallit den tjugosjätte, har det hänt att jag har besökt den det här datumet. För fyrtio år sedan till exempel. Då köpte jag skärp, äggkopp, munk och karameller. Munken ifråga var en liten prydnadsgubbe.

1989 hade jag besök av tjejen på bilden och hennes föräldrar den här dagen. Jag har i många år föreställt mig att kortet var taget här i Nybro, men nu inser jag att jag bodde i Oskarshamn då. Det förklarar slangen som hänger över badkarskanten. Det fanns visserligen badkar här också när jag flyttade hit, men det var inte förrän vi slängde ut det som jag fick plats med en tvättmaskin i mitt pyttelilla badrum. Exakt sjutton år senare fick jag vykort från den lilla badnymfen. Då var hon inte så liten längre och kortet kom från Frankrike.

Den i särklass vanligaste maten den tjugosjätte juni genom åren verkar ha varit pizza. 1986 bodde jag i Kalmar. Då hämtade min bror och jag pizza och åt hemma hos mig. Fem år senare hade jag flyttat via Oskarshamn hit till Nybro. Jag jobbade nattskift och någon gång i månaden brukade vi gå ut och äta innan jobbet. Den här kvällen var jag och en grannflicka ute och åt pizza. 1997 var vi och en tjej till på Brasseriet. Vad dom serverade där minns jag faktiskt inte. 2003 var vi ett helt gäng på Nybro kebab innan jobbet, så då vet jag säkert att det inte var pizza vi åt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar