tisdag 4 oktober 2022

Blogg 4/10 2022.

 Jag hade lite symptom som inte ville ge sig riktigt både från ett öga och det opererade bröstet. När jag nu inte jobbar behöver jag inte fundera på om jag har tid att gå till doktorn och med tanke på att jag har frikort slipper jag tänka på om jag har råd. Igår blev det således ett besök på Astrakanen Läkarcentrum. Lite oroade det mig att tjejen jag hade fått tid hos hade ett utländskt efternamn, men det enda hon bröt på var skånska. Det begriper jag och det var en mycket trevlig läkare, så jag fick prata av mig om alla mina krämpor. För bröstet skulle hon skicka en remiss till kirurgen. Där kunde dom göra ett ultraljud och se om jag har en inkapslad inflammation. Till ögat fick jag droppar. Dessutom lyssnade hon på hjärtat och såg till att få prover tagna, eftersom det brukar vara bud om mitt höga kolesterol. Jag är vanligtvis inte svårstucken, men den här gången höll inte sköterskan på att få ut något blod ur mig. Det lyckades i alla fall till slut och det visade mig att värdena var högre än någonsin. Efter ett långt samtal med doktorn om hur viktigt och bra det var att medicinera mot det, plockade jag fram statinerna. Asken har legat här oöppnad i ett och ett halvt år.

2 kommentarer:

  1. Man har högt kolesterol för att man har inflammation i kroppen, de hjälper till att läka. Statiner är rena rama giftet för musklerna, särskilt för kvinnor - och hjärtat är en muskel....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Apropå gifter, så var jag mycket skeptisk till cellgiftsbehandlingen, som jag blev så sjuk av. Jag vågade inte tacka nej, fast cancern redan var bortopererad. Nu äter jag dessutom en medicin som ska hindra kroppen från att producera hormoner och därmed ny cancer. Borde jag ha avstått från dessa behandlingar också? Så tar jag blodtryckssänkande medicin, vilket det också råder delade meningar om nyttan med.

      Radera